Közélet

Önlebuktatás: a neten hirdetette szolgáltatását a számlágyáros cég

Az APEH azonnal lecsapott a "szolgáltató" cégre.

Áfás számlák kiállítását vállalta tetszőleges tartalommal egy vállalkozás az interneten közzétett hirdetésében; az adóhatóság elrendelte a társaság ellenőrzését – közölte az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal. A hirdetésre bejelentések hívták fel az adóhatóság figyelmét, és az egyik bejelentő által egyeztetett helyszínen és időpontban a hirdető társaság képviselőinek nem kis meglepetésére a revizorok jelentek meg.

A helyszínen megkezdett ellenőrzésen bevonták a társaság számlatömbjét, amelyben több kiállított számla tőpéldánya szerepelt annak ellenére, hogy a cég bevallása szerint a kérdéses időszakban semmilyen tevékenységet nem folytattak.

A rendelkezésre álló információk alapján az adóhatóság elrendelte a számlakibocsátó cég utólagos vizsgálatát, és azon adózók ellenőrzését is, akik a számlatömb tanúsága szerint számlát fogadtak be tőlük. A revízió megvizsgálja a hirdetést feladó cég bankszámlaforgalmát, és minden vevőpartnerénél is vizsgálódik. Az eljárás végén az adóhatóság büntetőeljárást kezdeményez mindazok ellen, akik alaposan gyanúsíthatók az adócsalásban való közreműködéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik