Közélet

Pénzt ajánl a BKV a kábellopások felderítőinek

Negyedmillió forintot ajánlott fel a BKV azoknak a rendőröknek, akik hozzájárulnak a kábellopások elkövetőinek elfogásához.

Az utóbbi években jelentősen megnőtt a kábeltolvajok okozta anyagi kár összege. A BKV Zrt. – amellett, hogy lehetőségeihez mérten mindent megtesz a vezetékek védelmében és a lopások visszaszorítása érdekében – együttműködést ajánlott fel a rendvédelmi szerveknek – tudatta közleményében a közlekedési társaság.

A kábel- és felsővezetékrendszer megrongálásával és eltulajdonításával az idén már 50 millió forint kár érte a BKV-t. A cég úgy látja, hogy a kábellopások kivitelezése speciálisan szervezett elkövetői körre utal.

A társaság vezérigazgatója, Kocsis István az eredményesebb bűnfelderítések, tettenérések és elfogások segítésére, a rendőri állomány munkájának elismeréseként bruttó 250 ezer forint pénzjutalmat ajánlott fel a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Rendőr-főkapitányság, valamint a Nemzeti Nyomozó Iroda azon munkatársainak, akik hozzájárulnak az ismeretlen elkövetők felderítéséhez és elfogásához.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik