Közélet

Albérletben termesztette a vadkendert

Előzetes letartóztatásba került a hétvégén egy 20 éves férfi.

Előzetes letartóztatásba került a hétvégén egy 20 éves férfi, aki zalaegerszegi albérletében vadkenderültetvényt hozott létre – tájékoztatta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden az MTI-t.

Csizmazia Péter közölte: egy családi ház tulajdonosa még pénteken tett bejelentést a zalaegerszegi rendőrkapitányságra amiatt, hogy albérlője nem fizette a bérleti díjat, és hiába zárta le előle a lakást, azt a férfi feltörte.

A helyszínre érkező rendőrök a házban egy vadkenderültetvényt találtak, ahol a növények növekedését automata fényszabályozó, párásító, illetve hőmérséklet-szabályozó berendezés is segítette. Összesen több mint 50 tő, cserépben érlelt növényt, mintegy 40, az ültetéshez szükséges magot, valamint több mint 300 gramm, szárítás alatt lévő növényt foglaltak le.

A lakrészt bérlő 20 éves férfit a rendőrség őrizetbe vette, a Zalaegerszegi Városi Bíróság a hétvégén pedig előzetes letartóztatásba helyezte. A rendőrség kábítószerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a termesztő ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik