Közélet

Halott csecsemőket találtak a folyóban

15 csecsemő és magzat tetemét találták meg egy kelet-kínai folyóban. Vélhetően a közeli kórházból dobták ki szemétként a holttesteket.

Abortált magzatokat és betegségben elhunyt csecsemőket dobtak egy kelet-kínai folyóba a Santung tartománybeli Csining városában.

A kórházi szemét tárolására szolgáló zsákokban tizenöt magzatot, illetve csecsemőholttestet halásztak ki a folyóból. Állítólag azonosítási cédulát találtak a csecsemők lábain, illetve a magzatokon. A a Beijing News úgy tudja: a zsákokon az a mondat volt ráírva, hogy kórházi szemét. A tartomány egyik egészségügyi tisztségviselője szerint a tetemeket nem a folyóba dobták, hanem a szeméttelepre, és onnan kerültek valahogy a folyóba.

Kínában évente 13 millió magzatelhajtást végeznek legálisan, mivel a vonatkozó népességszabályozási törvény értelmében a városi családok csak egy gyereket vállalhatnak. Sokan ezt a politikát hibáztatják azért, hogy rohamosan nő azoknak az abortuszoknak a száma, amelyekben lánymagzatokat vetetnek el a szülők, mivel Kínában a fiú a fontosabb.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik