Közélet

A csepeli főrendőr a gyilkos patrónusa volt

A csepeli iskolaigazgató meghalt, feljelentése eltűnt.

Császár Mihály volt csepeli rendőrkapitány már 2001-ben kapcsolatban állt Kun Tamással, a múlt januári csepeli kettősgyilkosság gyanúsítottjával, ajánlgatta is őt különféle vagyonvédelmi munkákra – írja a Népszabadság egy birtokában lévő nyilatkozatra hivatkozva.

Rendőrségi körökben tényként kezelik, hogy amikor Császár a XIII. kerületi kapitányságon dolgozott, Kunt – a csepeli iskola gondnokát – javasolta a városőrség élére. Mire az ügy “komolyra fordult volna”, Császárt áthelyezték Csepelre, onnan egy biztonsági céghez igyekezett beprotezsálni Kunt, sikertelenül.

A Népszabadság megemlítik azt is: hivatalos rendőrségi források is megerősítették, hogy Kun autója a csepeli kapitányság előtt parkolt, amikor három nappal a gyilkosság után lefoglalták.

Mint beszámoltunk róla, már a BRFK is vizsgálja, mi történt a csepeli rendőrkapitány irodájában 2009. január 7-én délelőtt, amikor Takács József iskolaigazgató néhány órával halála előtt Csepel akkori rendőrkapitányánál járt.

Az ügyben a TV2 Napló című műsorának birtokába került információk hoztak fordulatot, miszerint Takács József a gyilkosság reggelén megpróbált feljelentést tenni Császár Mihálynál, de a feljelentés rejtélyes módon nem született meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik