Közélet

Bevezetik az egy órán át használható jegyet

…vidéken, ahol úgy néz ki van ami még jól működik, és amit fejlesztenek. A Kőrös Volán stabil évet zárt, a takarékos gazdálkodás ellenére összességében kismértékű, kezelhető nagyságrendű működési veszteséggel zárják várhatóan az évet, jövőre pedig bevezetik az időalapú jegyet is:

Kedves BKV-figyelő!

Mivel elég sokszor hallok arról, hogy Budapesten be kellene vezetni az időalapú jegyet, ezért most leírom, hogy mit találtam a neten. Nem tudom, hogy vidéken már mennyi városban van bevezetve az időalapú jegy, de most olvastam, hogy Békéscsabán – Békés megye székhelyén – januártól bevezetik: A cikk fontosabb részei:

„Az év utolsó harmadában egy komoly változást sejtető pályázatot is benyújtottunk. Célként a chipkártyás bérletrendszer előkészítését és az elektronikus utastájékoztatás szélesítését tűztük ki. Siker esetén közel 500 millió forintos támogatásban részesülnénk, döntés a jövő esztendő első negyedévében várható.”

„Az évértékelés mellett a Körös Volánnál már megkezdték a felkészülést a 2010-es évre. Szarvas Pétertől megtudtuk, lényeges futásteljesítmény-csökkentést nem terveznek. Kiemelt cél marad a cég fizetőképességének megőrzése. Január elsejétől a békéscsabai utasok egy újdonsággal is találkozhatnak a helyi közlekedésben: a Körös Volán bevezeti az egy órán át használható jegyet.”

(Forrás: BEOL)

Üdvözlettel: bpesti

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik