Közélet

Megbukott az első ajtós felszállási rendszer

A júniusban bevezetett első ajtós felszállási rendszer gyakorlatilag megbukott. A biztonsági őrök lekerültek a buszokról, a buszvezetők már minden ajtót kinyitnak, a bérletet már csak a leglelkiismeretesebb utasok mutatják fel, feleslegesen, mert a vezető meg sem nézi:

Kedves BKV-figyelő!

Azért írok neked mert szeretnék arról beszámolni, hogy mi lett az elsőajtós felszállással a 22. kerületben és környékén, ahol bevezették. És pont eszembe jutott, hogy mikor írtam a cikkedhez kommentet arról, hogy kíváncsi leszek meddig fog tartani és mennyire tartják be az ellenőrzést, stb.

Ha nem vagy jártas erre elmesélem neked hogy pl: a 141-esen amit barátnőm rendszeresen használ (heti egyszer én is), már minden ajtót kinyitnak és bárki felszállhat, leszállhat. Én rendesen elől szállok fel mindig, hisz ezt közli az ajtókra ragasztott jelzés is de elől felszállva mutatom mindig de már oda sem néznek. Itt nem a buszvezetőket akarom felnyomni vagy bármi ilyen, ezért is nem írok rendszámot de valahol az egészével van nagy baj, hisz a biztonságiak eltűntek a buszokról, a vezetők nem nézik elvétve némelyik de ha épp 3 évvel ezelőtti bérletet mutatsz fel arra is bólint mint a bólogató kutya.

Továbbá hétvégenként (bár már láttam hétköznap is) a felmatricázott külön ezekre a járatokra adott buszok mindegyike megy 213-ason vagy a 114-en, vagy bárhól máshol ahol nincs első ajtózás. Tehát magasról tesz rá a buszokat kiadó ember és garázsvezető is. Hiszékeny rendes emberek ma is pl. este a 114-en elől felmutatták a bérletet a buszvezető pedig értetlenül állt a dolog előtt.

Tehát érdemes lenne megkérdezni a BKV-tól, hogy Károly elküldésével ezt a bevezetett rendszert is elküldték a fenébe? Mert akkor szedjék le piktogramokat a buszokról és ne nézzék az utasokat hülyének.

Remélem lesz érdemi eredmény ebben.

Üdv:Budafuck

Ajánlott videó

Olvasói sztorik