Közélet

Miért nem a megállóban dohányzik a buszvezető?

Olvasónk egy éves kisfiával szeretett volna utazni a 168E busszal vasárnap. Amikor felszálltak a buszra erős cigifüst-szag csapta meg az orrukat, ami a vezetőfülkéből jött, rögtön le is szálltak. Az utas nem érti, hogy a buszvezetők miért dohányoznak a buszon. Az indulásig még 10 perc volt hátra, a megállóban is rágyújthatott volna:

Tisztelt BKV-figyelő!

2009. november 29-én egy éves kisfiammal szerettünk volna felszállni az Örs vezér terén a 168E buszra. Amint felszálltunk, fordultunk is vissza, ugyanis az utastérben tömény cigifüst terjengett, ami egyenesen a vezetőfülkéből jött. Mivel még legalább 10 perc volt az indulásig, azt sem lehet mondani, hogy a sofőr nem tudott volna leszállni elszívni a cigijét. Az egy dolog, hogy én se szállnék fel ebben az esetben a buszra, de a gyerekemet pláne nem fogom kitenni ilyesminek.

Így nem maradt más hátra, vártunk 20 percet a következő buszra, ugyanis indulás előtt megint felszálltam, de még mindig érezni lehetett a füstöt. Amúgy ez nem egyedi eset, már a metróban is éreztem cigiszagot, amikor közvetlenül a vezetőfülke mögött utaztam. Hát többek között az ilyenek miatt nem vagyok hajlandó jegyet venni a BKV járataira sem most, sem a jövőben.

Üdv: Andi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik