Közélet

Két ellenőrt is megtámadtak kedden

Egyiküket a ráckevei Héven, a másikat egy buszmegállóban támadták meg. Mindketten kórházba kerültek, egyikük agyrázkódást kapott.

Az egyik ellenőrt kedden egy 19-20 éves fiatalember támadta meg. Bliccelt és lebukott. Leszálltak a buszról, amikor az utas megpróbálta elvenni azt papírt, amit előzőleg aláírt. Ekkor a fiatalember megrúgta, megütötte az ellenőrt, majd elmenekült – a BKV-snak senki sem segített. Az ellenőr kórházba került, de már kiengedték.

A másik helyszínen, Szigetcsépen a HÉV már bennállt a megállóban, amikor az egyik kiabáló utast a kalauz felszólította, hogy szálljon le. A férfi erre többször arcon ütötte, majd besétált a közeli kocsmába, ahonnan végül elvezették a rendőrök. Az ellenőr azóta is kórházban van agyrázkódással.

A BKV szerint az ilyen támadásokat csak egy úgy lehetne megelőzni, hogy a járművekre kamerás megfigyelő rendszert telepítenek, aminek visszatartó ereje lenne. A cég adatai szerint tavaly egész évben 67-szer támadtak a dolgozóikra, idén 10 hónap alatt már 76 alkalommal.

(FH – Hírszerző)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik