Közélet

Inzultáltak egy BKV-dolgozót, egy utas meghalt

Elkerülte a figyelmem egy múlt pénteken megjelent BKV-s közlemény. Ismét balhé volt egy buszon, most a 160-ason támadtak utasok a járművezetőre, a vezetőfülke ablakát is betörték. Az esetet egy idős úr is végignézte, aki hirtelen rosszul lett, és életét vesztette. A BKV továbbra is a járművek be kamerázásában látja a megoldást:

Ma este (szeptember 25.) a 160-as autóbuszon a Forrásliget lakópark utáni szakaszon két utas szóváltásba keveredett a járművezetővel. Ezt követően egyikük a vezetőfülke ajtajára ütött, ami ennek következtében betört. A rendkívüli esemény közben egy idősebb utas rosszul lett, majd életét vesztette. Jelenleg rendőri helyszínelés van folyamatban, az elkövetők elmenekültek.

Mivel mindezt nem kívánjuk tétlenül nézni, a BKV Zrt. vezetősége keresi a megoldást arra, hogy minél hamarabb kiépülhessen az a zártláncú, fedélzeti kamerarendszer, amely a járműveink belsejében történteket rögzítené – természetesen szem előtt tartva minden vonatkozó törvényi és adatvédelmi előírást. Társaságunk már két járművön felszerelte ezeket a kamerákat kísérleti jelleggel, ezen kívül sürgeti a hatékonyabb törvényi védelmet is. Mindebben számít az adatvédelmi biztos támogatására. Társaságunknak kötelessége a közfeladatot közvetlenül ellátó munkatársakkal szembeni, egyre terjedő erőszak visszaszorítása, illetve annak megakadályozása, hogy esetleg komolyabb – a munkavállalók és az utasok testi épségét veszélyeztető – bűncselekmények következzenek be.

BKV Zrt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik