Közélet

Szavaztak az olvasók, angolul beszél a Combino

Néhány hete a BKV kikérte a BKV-figyelő olvasóinak véleményét arról, hogy milyen legyen a turisták tájékoztatása, legyen-e angol nyelvű bemondás, és ha igen, akkor hol. Rengeteg hozzászólást írtatok akkor, amit a BKV illetékesei elolvastak, és ennek alapján megindult a fejlesztés. (Ezt a posztot ide kattintva újból elolvashatod). Több olvasó is jelezte a hétvégén, hogy angolul hallotta beszélni a körúti villamosokat. Ez is ennek a fejlesztésnek a része. Íme két levél, és egy kritika:

Hello!

Tudom, hogy sok levelet kapsz, így csak egy mondat: nem tudom, mióta, de tegnap már biztosan bemondták a színészek angolul is a metróátszálllós állomásokat. “The next stop is Blaha Lujza tér, you can change to metro line 2” jelleggel.

Üdv, TG

Kedves Figyelő!

Tegnap délután, mikor kollégámmal hazafelé tartottunk a munkából, valami szokatlan ?dologra lettünk figyelmesek a 4-6-os villamoson. A kedves Hegyi Barbara (azt hiszem ő az egyik hang) ?minden második megállót angolul mondta be, “The next stop is etc. etc.”. Erről tudsz valamit?

Üdv, ?Dani

Szia!

Tegnap (2009.08.23) délután a 6-os villamoson utaztam a Móricz felől az Oktogonra.

A Ferenc körúti megálló előtt Szerednyei Béla elmondja, hogy Ferenc körút következik, átszállhatnak a 3-as metróra. Aztán megszólal Hegyi Barbara: “Fehérvári út, final station.”

Gondolom nem szándékos, de megkeveri a kölföldieket. Vagy lehet, hogy épp ez a cél?

Miért nem ül fel a BKV szóvívője (ha már úgyis beszél angolul), és ellenőrzi le?

Üdv, Szandra

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik