Közélet

Keselyűként csapott le a lyukasztani készülő utasra

Olvasónk tegnap felszállt a 75-ös trolira. A kanyargó, fékezgető buszon kényelembe helyezte magát, majd készült kilyukasztani a jegyét, de nem tudta, mert a BKV egyik ellenőre, mint a dögkeselyű lecsapott rá. Elvette a tömbjegyét, leszállította a troliról és még meg is akarta büntetni:

Tisztelt BKV figyelő!

A mai nap folyamán történt egy számomra felháborító eset a BKV 75-ös trolijának reggeli járatán, amikor is a jegyeket és bérleteket ellenőrizte két ellenőrnő (ápolatlan, lenőtt festésű szőke és egy még tramplibb barna). Éppen leültem, hogy a kanyargó, fékezgető és a hepehupás úton bukdácsoló buszon “biztonságosan” elővegyem a gyűjtőjegyemet, amikor a két ellenőr odalépett hozzám. Már tettem is volna be a kallantyús lyukasztóba a tömb egyik jegyét, amikor az egyik ellenőr azt a kezemből kivéve felhívta a figyelmemet arra, hogy idézem: “ezzel már elkéstem”.

Kaján vigyor jelent meg az arcán és kijelentette, hogy vagy fizetek 6000 Ft bírságot (kb. 400 Ft volt nálam), vagy kéri az irataimat. Úgy érzem ez teljesen jogszerűtlen viselkedés volt és nem akartam sem fizetni (nem is tudtam volna), sem az irataimat átadni. A következő megállóban le kellet szállnom, de a 10 db-os gyűjtőjegyet (amiből csak egy volt eddig felhasználva) továbbra sem adták vissza és rendőrrel fenyegettek. Továbbá az egyikük kijelentette, hogy ne rángassam, holott én hozzá sem értem (50 kg vagyok, az ellenőr ennek kb. 1,5-szerese és ők persze ketten voltak).

Mivel munkába igyekeztem és láttam, hogy ez patt helyzet, otthagytam őket. De a kb. 2000 Ft-ot érő gyűjtőjegy a banyánál maradt és ezzel, valamint a késedelemmel amit okoztak, károsultnak érzem magam. Mit tehetek (gyanítom a bosszankodások kívül semmit), hogyan szerezhetném vissza a jegyeimet.?

Köszönettel: Tóth Krisztina
 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik