Közélet

Bankkártyával bérletet venni

Néhány napja kaptam kézhez életem első bankkártyáját. Sok előnye van, többek között az is, hogy minden pénzed nálad lehet, biztonságban. Hátránya akkor mutatkozik, amikor a BKV-nál akarunk vele bérletet vagy jegyet venni. Nekem az első 4 pénzfelvétel ingyenes, de utána a bank minden pénzfelvétel után leveszi a maga kis részét (az idegen bankoknál +350 ft).

Bár a BKV most bővíti a kártyát elfogadó pénztárak számát, így is nagyon kevés helyen lehet használni a plasztik lapokat. Egyelőre marad a pénzfelvétel és a szívás, de megvehetjük a bérletet a MÁV-nál is, ahol elfogadnak kártyát.

Szia BKV-figyelő!

Bérletvásárlásra adtam a fejem, ennek okát és a döntésem helyességének megvitatását nem kívánom senkitől. Amin elgondolkoztam, és sokkal inkább foglalkoztat: – 2007-ben kísérleti jelleggel 4 helyen lehetett vásárolni bérletet, legalábbis az alábbi cikk erre enged következtetni.

Azóta nem történt e témában sem előre lépés, sehol nem találtam nyomát annak, hogy a BKV a kísérlet után milyen eredményre/döntésre jutott saját magával…A BKV honlapja szerint nem történt semmilyen bővítés azóta sem, vagyis azóta is kísérleteznek?

Kíváncsi vagyok mások véleményére, hogy másoknak is hiányzik-e a bankkártyás fizetés, vagy csak én vagyok ennyire nagy igényű?

Üdv, merQree

Ajánlott videó

Olvasói sztorik