Közélet

Addig állt a villamos, míg le nem szállt a bliccelő

Néhány perce szálltam le a 41-es villamosról a Déli pályaudvarnál (kocsiszám: 1311), ahol 3 ellenőr dolgozott. Pontosabban 3 hölgy ellenőr. Ebben igazából semmi érdekes nincs, ami miatt említésre méltó, az az alábbi:

A hölgyek a Döbrentei térnél szálltak fel a villamosra, a Krisztina térig szinte mindenkit ellenőriztek. Egy ember volt a villamos közepén, aki akadékoskodott. Nem volt jegye, leszállni sem akart, és amikor az ellenőr beszélt hozzá, az ablakon kifelé bámult. Megszoktuk az ilyet. Az ellenőr egy kicsit vár majd továbbmegy. De most nem így történt. Az ellenőr előrekiabált, hogy „Kolléga, szóljon a villamosvezetőnek”. Pont indult volna a villamos, záródtak az ajtók, amikor azok visszanyíltak, és tudata lett az utasokkal, hogy mi innen addig nem megyünk tovább, amíg az úr le nem száll vagy nem fizet.

Körülbelül még 1 percig ment az ablakonbámulás, majd az utasok is türelmetlenkedni kezdtek. Egy fiatal srác még oda is ment az ellenőrhöz, hogy ne cseszegesség már szerencsétlen embert, ne szállítsák le, szakad az eső. De végül nem szólt közbe. Emberünk -látva az ideges utasokat – leszállt, mi pedig mehettünk tovább.

Eddig ilyet csak a vonaton láttam, számomra azért meglepő az eset.
 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik