Közélet

Debrecenben volt, a BKV mégis 600 ezer forintot követel

Olvasónk ellopott diákigazolványával valaki Budapesten bliccelt, amikor Ő még Debrecenben lakott. A BKV két ügyvédje most összesen több mint fél millió forintot szeretne behajtani rajta. A dolog érdekessége annyi, hogy a büntetések az utas debreceni címére lettek kiállítva, az utolsó felszólítás pedig a pesti címére érkezett, a BKV szert azért, mert az ügyvéd pénzért bárkinek a személyes adatait megvásárolhatja. Ti mit tanácsoltok az utasnak, mit csináljon a büntetésekkel és a felszólítással?

Szia BKV-figyelő!

Történt velem egy a pénztárcámra és a stressz szintemre nézve nem túl kellemes eset. 25 éves veszélyeztetett terhes kismama vagyok, hónapok óta hol a kórházban, hol otthon nyomom az ágyat. Egyszer csak kapok egy levelet dr. Bartus Ildikó ügyvédtől, hogy fizessek be 240 ezer forintot, és ez az utolsó felszólítás, vagy mehetek a bíróságra! Mi a fene? -gondolom én. Felhívtam, és mondtam, hogy ez nem lehet, ugyanis szeptemberben diplomáztam, azóta vagyok a városban, előtte 6 évig Debrecenben lógattam lábat.  Mondja, hogy menjek be a BKV-hoz és nézzem meg a büntiket.

Bementem. Ott kiderült, hogy még dr. Kováts Sebestyénnek is lógok és a teljes összeg 584 ezer forint! Ja, és az összes csekk az 5 éve ellopott diákigazolványom számára lett kitöltve és a régi lakcímemre szól. A vicc az az egészben, hogy még régebben hallottam a Híradóban, hogy ha valaki odaad egy igazolványt, amin szerepel cím, és azt az ellenőr elfogadja, hiába nem találják az adott címen az illetőt, nem nyomozhatnak utána, mert az sérti a személyiségi jogait. Te mit tudsz erről? Ez igaz, és ha igen, lehet tenni valamit, hogy ilyen igazságtalanság ne fordulhasson elő?

Megkérdeztem a BKV-nénit, akihez bementem, h- hogy derítették ki az új címem, erre azt mondta, hogy az ügyvédek pénzért szokták megvenni az adatokat. Na ne már!

A legnagyobb szívás, hogy nekem kéne rohangálnom begyűjteni a régi Egyetememre (240 km) a papírt, h. ellopták a diákom (csak személyesen adják oda), meg a rendőrségre stb stb. Közben az orvosom szerint “semmi stressz, anyuka, semmi mozgás, feküdjön nyugodtan”… Hát kösssz! 

Ha tudsz nekem segíteni, vagy ajánlani valakit, aki tud, kérlek írj!

Nagyon köszi, Üdv: W. Zsófi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik