Közélet

Re: Fogyatékosok bérlete

Néhány hete egy anyukától kaptunk levelet. Arra kereste a választ, hogy fogyatékkal élő gyermeke miért nem kaphat ingyen bérletet, valamint miért kell papírokkal a zsebükben utazni. Segítségünket kérte, mi a levelet elküldtük a BKV illetékeseinek, a választ ma kaptuk meg.

T. BKV Figyelő!

Tárgy: kérdésre válasz

Utasunk kérdésére a következő választ adom:

Tisztle utasunk problémáját megértjük, de sajnos nem adhatunk ki a gyermeknek egészévre egy ingyenes bérletszelvényt, mivel az érvényben lévő kormányrendelet ezt nem tartalmazza, annak előírásait cégünk, hasonlóan, más szolgálatatóhoz nem változtathatja meg. A kormány rendelet nem  azt írja elő, hogy ingyenes bérlet jár, hanem a Magyar Államkincstár által kiadott  “Hatósági bizonyítványt”, felmutatása ad jogot az utazásra.

A Kormány 85/2007. (IV. 25.) számú rendeletében a közforgalmú személyszállítási utazási kedvezményekről határozott. A rendelet 2007. május 1. napján lépett hatályba. A módosítások a kedvezmények nagyságát illetően elsősorban a helyközi közlekedést érintik. A helyi kedvezmények mértéke nem változott, viszont bővült az ingyenes utazásra jogosultak köre.

Kérem utasunk megértését, de a BKV Zrt. részére is kötelező betartani a kormányrendeletek előírásait.

Javaslom, hogy a felmerülő problémájával forduljon a Magyar Államkincstárhoz, és kérjék meg azt a lehetőséget, hogy kapjanak olyan igazolványt, mint  amit jelenleg használnak a diákok.

Üdvözlettel: 

Tárnok Eszter
szakszolgálat-vezető

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik