Közélet

Mi az, hogy diák, és nincs nála toll?

 Üdv, Figyelő!

Nem friss sztori (már vagy egyéves), de gondoltam, megosztom Veled. Történt egyszer, hogy épp az Akácfa utcába igyekeztem az akkor még 700 Ft-os büntetést befizetni (előrebocsátom, hogy a büntetés oka nem blitz, hanem saját figyelmetlenségem: elfelejtettem, hogy lejárt a bérletem). A BKV-irodában bemutattam a bérletem, mire a hölgy figyelmeztetett, hogy írjam be a diákigazolványom számát. (Általában be szoktam, de mivel aznap vettem a bérletet, még nem tettem meg.) A figyelmeztetés elhangzása után udvariasan kértem egy tollat a hölgytől, mivel nem volt nálam. A BKV-s néni erre gorombán kilökött nekem egy tollat a következő megjegyzés kíséretében:

Mi az, hogy diák, és nincs nála toll?

(Hozzáteszem: nem vicceskedve, hanem elég durván mondta.)

Nem álltam le magyarázkodni a hölgynek, hogy igen, egyetemista vagyok, de miért kötelességem mindig tollat hordani magamnál (a suliban laptoppal szoktam jegyzetelni), és különben sem hiszem, hogy bármi köze lenne hozzá, van-e nálam toll vagy nincs. Különben is nem nagy fáradság 1 percre kölcsözöni nekem egy tollat.

Úgy tűnik, a BKV-s néni számára valódi világszenzációt jelenthettem, ugyanis még a kolléganőjének is átszólt a szomszéd ablakhoz:

Hallod: diák, és nincs nála toll!

Gyorsan beírtam a diákom számát, kedvesen megköszöntem a kölcsön tollat, és azzal az elhatározással léptem ki a BKV-iroda ajtaján, hogy innentől kezdve mindig hordok majd magamnál legalább egy tollat (hiszen az a diáklét velejárója a BKV-s néni szerint). :D

Üdv:

Lulu

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik