Sport

Hatalmas izgalmak után győzött a Szolnoki Olaj

A végletekig kiélezett meccsen a magyar kosárcsapat felülmúlta a francia bajnokság egyik legjobb együttesét.

A francia élvonal listavezetője volt a mieink ellenfele a Tiszaligeti Sportcsarnokban. A magyar együttes a Szentpétervár elleni vereség után nagy bravúrral verte meg a Nyizsnij Novgorod csapatát az előző körben.

Most is sikerült egy sokkal esélyesebb csapatot megverni, méghozzá káprázatos végjátékkal. Az utolsó negyednek még hátrányból futott neki Pór Péter együttese. Tizenhat másodperccel a vége előtt még egy ponttal a Dunkerque vezetett, de a szolnoki támadásnál Yannick odaütött, így Báder két büntetőt dobhatott. Mindkettőt bedobta, ezzel nyert a magyar csapat. A franciák ugyanis 8 másodperccel a vége előtt eladták a labdát.

A szolnokiak közül Trotter, Báder, Clark és Horváth Ákos is extra teljesítményt nyújtott, utóbbi kosarast a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége az Év játékosának választotta – éppen a keddi napon.

Eredmény, férfi kosárlabda Eurochallange:

Szolnoki Olaj KK – BCM Gravelines Dunkerque 70-69 (16-15, 19-20, 18-26, 17-8)

Szolnok: Trotter 12, Horváth Á. 14/9, Budimir 3, Clark 17/6, Báder 11 Cs.: Fodor M. 10/6, Trepák 4, Vesztergom -, Grebenár 2.

BCM: Woodside 12, Jomby 14/6, Bokolo -, Akpomedah 16/9, Zerbo 6 Cs.: Greer 12/6, Rouselle -, Johnson -, Fraser 2, Issa 7.

A másik meccsen: Nyizsnij Novgorod – Szpartak Szentpétervár 65-72

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik