Sport

Hétgólos veszprémi győzelem

Elmaradt a nagy csata, a címvédő MKB Veszprém könnyedén győzte le 33-26-ra a vendég Pick Szegedet a kézilabda NB I döntőjének első meccsén.

A Szeged csupán 2-2-ig tudta tartani a lépést. A Veszprém támadójátéka gyors volt, a védekezése pedig erőszakos. A 17. percben, 13-5-nél megunta a tehetetlenséget a vendégek mestere, Skaliczki László, és időt kért.

A hazaiaknál két kiváló átlövő, Vujin és Perez nem játszott kisebb sérülése miatt, mégis óriási volt a különbség a két együttes között. A 25. percben a veszprémi közönség “kiszámolta” az ellenfelet, lévén 18-8 lett az állás. A szünet előtt minden cserejátékosát pályára küldte Mocsai Lajos, de így sem kellett izgulniuk a házigazdáknak.

A folytatásban nyoma sem volt a korábbi kemény játéknak egyik oldalon sem, így aztán békésen folyt tovább a meccs. Még a közönség sem jött nagyon lázba, voltak kimondottan csendes szakaszai a mérkőzésnek, majd amikor szép lassan felzárkózott 25-20-ra a Szeged, felcsendült a “Veszprém! Veszprém!”. A vendégek sorozatban hatszor voltak eredményesek az elalvó hazaiak statisztálása mellett.

Az MKB így sem esett kétségbe, és amikor 27-23 lett az állás, két gyors góllal válaszolt. Skaliczki megint időt kért, hátha sikerül csapatának a bravúr. A Veszprém azonban rutinból megoldotta a hajrát, és nem adta ki a kezéből a finálé első meccsét.

A következő mérkőzésre május 8-án, vasárnap délelőtt kerül sor Szegeden.

Döntő, 1. mérkőzés
MKB Veszprém – Pick Szeged 33-26 (21-12)
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1- 0 a Veszprém javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik