Sport

A Veszprém után a Szeged is döntős

Skaliczki László csapata hatalmas küzdelemben jutott túl a Fradin a férfi kézilabda NB 1 elődöntőjében.

A két győzelemig tartó bajnoki elődöntős párharc első mérkőzését az alapszakaszban második helyen végzett Pick Szeged nyerte meg, így a Népligetben ma az életben maradás volt a cél a Ferencváros számára.

Ennek megfelelően kezdte az összecsapást a Celebi-FTC, már 5-1-re is elhúztak a fővárosiak, a vendégeket irányító Skaliczki László kénytelen volt időt kérni. Perger remekül védett a hazai kapuban, de a Szegednek sikerült erőre kapnia, így újból szoros volt az állás.

A félidő végén ismét a Fradi került fölénybe, Vladan Matics csapata 15-11-re vezetett a szünetben.

A folytatásban felforrósodott a hangulat a csarnokban, a hazaiaktól Kelecsevics kakaskodásért piros lapot kapott, a vendégszurkolókat Matics nyugtatta. Továbbra is a Ferencváros vezetett, de tíz perccel a vége előtt Frantisek Sulc vezetésével egyenlített a Szeged.

Hatalmas volt a küzdelem, az FTC újra kétgólos előnyre tett szert, 26-24-es vezetésük után azonban érkezett Sulc, aki értékesített egy büntetőt, majd újabb két gólt szórt a hazai kapuba, így a végén Maticsék kapaszkodhattak. A Fradi legeredményesebb játékosa, Igor Kos még egyenlített, de a tizennégy találatig jutó Sulc újabb értékesített hetesével a Pick Szeged drámai küzdelem után 28-27-re nyerni tudott, ezzel bejutott a bajnokság fináléjába.

A másik ágon az MKB Veszprém már bejutott a döntőbe, miután kétszer is legyőzte a Tatabányát. A döntősorozat május 8-án kezdődik. A további tervezett játéknapok: május 15., 22., és ha szükséges május 25. és 29.

Eredmény – Budapest Bank férfi kézilabdaliga, elődöntő, 2. mérkőzés
Celebi-FTC – Pick Szeged 27-28 (15-11)
Az egyik fél második sikeréig tartó párharcot 2-0-ra a Szeged nyerte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik