Sport

Nem sikerült a Veszprémnek a bravúr

A félidőben már héttel ment a Veszprém, de végül alulmaradt a párharcban, így kiesett a Bajnokok Ligájából.

Emberfeletti feladatra vállalkozott az MKB Veszpérm férfi kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének második mérkőzésén, amely igen magas színvonalat hozott.

A szerencsétlen sorsolásnak köszönhetően a rendkívül erős magyar együttes a szintén bombaerős katalán csapattal került össze, és az első mérkőzésen – bár sokáig nagyon jól tartotta magát – hétgólos vereséget szenvedett. Rutenka, Tomas, Garcia és Sjöstrand kapusnak köszönhetően megnyugtató előnybe került tehát a Barca.

A Veszprém játékosai és Mocsai Lajos vezetőedző azonban már az első kör után jelezte, nem adja fel, és megpróbálja a lehetetlent. Ez látszott is az első félidőben: káprázatos védekezést bemutatva 5-1-re húzott el a Veszprém, Vujin, Gulyás, majd Sulic percei következtek. 10-3-nál már a magyar csapat állt továbbjutásra.

13-5-nél pedig már nemcsak az idegenben lőtt gólok miatt mondhattuk ezt ki: nyolcgólos előny, Perci önkívületi állapotban a kapuban! A félidőben 15-8-ra vezetett az 5500 veszprémi drukker által hajtott MKB.

Nem jól indult a második félidő: Nagy László három és Garcia góljával 15-12-re alakult az állás, Nagy meg is kapta a maga füttyeit a közönségtől. Nem esett össze azonban a Veszprém.

Iváncsik Gergő, Vujin, Iváncsik Tamás (emberhátrányban) és megin tVujin lőtt gólt, míg a másik oldalon csak Nagy talált be – 19-13!

Itt következett az újabb fordulat: Rutenka, Sarmiento, Garcia, ismét Rutenka, majd Tomas lőtt gólt, fel is jött 19-18-ra a Barca, ami után Mocsai Lajos időt kért. Hiába, kettős emberhátrányba kerültünk, majd Garcia hetesből egyenlített: 19-19.

Innentől kezdve a Veszprém szinte végig emberhátrányban játszott, már-már csodaszámba ment volna, ha sikerül újra feltornászni a különbséget hét gólra.

Négy perccel a vége előtt 27-25-re vezetett a Veszprém, az egyik oldalon Vujin, a másikon Garcia és Rutenka volt elemében. Nagyot küzdött az utolsó pillanatig a magyar csapat, amelyet felállva ünnepelt és éltetett a közönség a találkozó végén.

Eredmény – kézilabda Bajnokok Ligája-mérkőzés:

MKB Veszprém – Barcelona 30-26 (15-8)

gól: Vujin 11/1, Sulic 4, Perez, Terzic 3-3, Gulyás, Iváncsik G., Iváncsik T. 2-2, Korazija, Vilovski 1-1, Lusnyikov 1/1, illetve Garcia 9/5, Rutenka 5, Nagy 4, Tomas 3, Romero 2, Sarmiento, Oneto 1-1, Entrerrios 1/1

Továbbjutott:

a Barcelona, 54-51-es összesítéssel.

Mocsai Lajos, a Veszprém vezetőedzője: “Mindent megpróbáltunk, hogy ledolgozzuk a hétgólos hátrányunkat. Az első félidő fantasztikus volt, a másodikra elfáradtunk, illetve a Barcelona már úgy játszott, hogy arra nem tudtunk megfelelően lépni. Hatalmasat küzdöttünk, és emelt fővel veszítettünk. Sokat elárul a mostani teljesítményünkről, hogy noha kiestünk, a szurkolók felállva tapsolták meg a játékosokat”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik