Sport

Simán győzött a Mocsai-csapat

A magyar válogatott újabb lépést tett a szerbiai kontinensviadal felé, miután legyőzte Macedóniát.

A mieink a bosnyákok és az észtek ellen aratott két győzelemmel a csoport első helyén várták a szkopjei összecsapást, míg Macedónia egy győzelemmel és egy döntetlennel a háta mögött készült az újabb Európa-bajnoki selejtezőre.

A magyar csapat egyáltalán nem volt megilletődött a mérkőzés elején, már 6-1-re is vezetett, a félidő felénél pedig szintén öt gól (9-4) volt a különbség a mieink javára. Nem változott a játék képe a félidő második felében sem, így Mocsai Lajos együttese tíz gólos előnnyel zárta a mérkőzés első felét.

A második félidőben a biztos előny tudatában a magyar csapat sem diktált őrületes tempót, védekezésben kevésbé koncentrált, de az utolsó 10 perc előtt így is nyolc gólos előnyben voltak a mieink. A magyar válogatott végül 29-22-re győzött, ezzel közel került a továbbjutáshoz.

A két csapat vasárnap Veszprémben találkozik egymással ismét.

Eredmény:

Macedónia-Magyarország 22-29 (6-16)

A magyar csapat összeállítása és gólszerzői: Tatai, Mikler (kapusok), Ancsin 2, Császár 2, Gulyás 2, Harsányi 3 (3), Ilyés 3, Iváncsik G. 3, Iváncsik T. 5, Laluska, Lékai 2, Nagy, Putics 1, Schuch 1, Törő 3, Zubai 2.

A csoport állása: 1. Magyarország 6 pont, 2. Macedónia 3 pont, 3. Észtország 2 pont, 4. Bosznia-Hercegovina 1 pont.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik