Sport

Finnország a hokivilág trónján

Finnország 6-1-re legyőzte Svédországot az A csoportos jégkorong-világbajnokság döntőjében.

Egy eseményekben gazdag bő két hét utolsó összecsapásához érkeztünk a szlovákiai jégkorong-világbajnokság döntőjével. Vasárnap délután felvezetés gyanánt a bronzmérkőzést izgulhattuk végig, a címvédő Csehország egy gólzáporos meccsen verte 7-4-re Oroszországot.

A finálé első harmadában a taktikai fegyelem dominált, mind a svéd, mind a finn válogatott a védekezésre helyezte a hangsúlyt. Hiába láthatott a pozsonyi publikum összesen huszonöt löketet az első húsz percben, a kapusoknak is köszönhetően 0-0-ról folytatták a felek.

A második harmadban aztán már nem maradtak érintetlenek a hálók, a svédek szereztek vezetést, Magnus Paajarvi mattolta Petri Vehanen kapust. A sárga-kékek nagyszerűen tartották az eredményt, azonban hét másodperccel a harmad végét jelző dudaszó előtt Jarkko Immonen lopta a távolságot a kapu felé, majd védhetetlenül a lepkés oldali felső sarokba bombázott, 1-1-et varázsolva az eredményjelzőre – ez volt a kilencedik találata a tornán, amivel az élre ugrott az erre vonatkozó rangsorban.

A záró felvonást pazarul kezdte Finnország, előbb egy gyönyörű akció végén Petteri Nokelainen lőtt a pipába, majd Niko Kapanen lőtt szerencsés gólt, kettővel elléptek a kék-fehérek. A végén a svédek összeroppantak, a meccs utolsó három finn kapuralövése beakadt, így simának tűnő

Eredmény – A csoportos világbajnokság – döntő
Svédország – Finnország 1-6 (0-0, 1-1, 0-5)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik