Tech

Követ minket a mozgó reklámtábla

reklám (reklám, )
reklám (reklám, )

A reklámszakma időről időre képes meglepni bennünket egy-egy új húzással.

A gazdasági világválság végével kapcsolatos hírek kapcsán megoszlanak a vélemények, hiszen vannak akik szerint tényleg vége a krízisnek, mások viszont úgy tapasztalják, hogy éppen a válság közepén vagyunk. Az viszont tény, hogy az ingatlanpiac a világ legtöbb régiójában továbbra is pang, és nincs ez másképp Kanadában sem, ahol most egy újszerű reklámötlettel próbálják meg felgyorsítani az egyik ingatlan bérbeadását.

A Quebec tartományban található Sherbroke egyik üzlethelyiségét már jó ideje nem sikerült kiadni, mert bár az ablakban ott figyelt a szabványos vörös kis reklámtábla, az szinte senkinek sem ragadta meg a figyelmét. Innen jött az ötlet, hogy mi lenne, ha egy az utcai járókelőkkel együtt mozgó, vagyis az eddiginél jóval figyelemfelkeltőbb táblát helyeznének üzembe?

Az ötletet tett követte: az épület homlokzati részén szenzorokat helyeztek el, melyek folyamatosan figyelik az ablak előtt sétálók mozgását. A szenzorokból érkező jelek alapján egy motoros mechanizmus jobbra-balra mozgatja a reklámtáblát, így aztán az mindig szem előtt van. Ügyes ötlet, kíváncsian várjuk, hogy vajon mások is át fogják-e venni? Arról sajnos nem szól a fáma, hogy a spéci rendszert mennyi idő alatt és mennyi pénzből alkották meg a kivitelezők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik