Tech

Megvan az internet legjobb macskás videója

A több tízezer nevezés közül egy szomorú francia cica, Henri emelkedett ki győztesen a világ első, macskás videóknak szentelt fesztiválon.

Ahogy arra még júliusban felhívtuk a figyelmet, augusztus 30-án megtartották az Internet Cat Video Film Festival névre hallgató rendezvényt az amerikai Minneapolis városában. A július 30-i határidőig tízezernél is több felvételt töltöttek fel a győzelemre áhítozó macskatulajdonosok, a helyszíni vetítésre viszont csak 79 jutott át a rostán.

A fesztiválon egyebek mellett a vicces, a drámai, a dokumentumfilm és a művészi kategóriákban lehetett aranyérmet szerezni, az est egyértelmű győztese mégis Henri lett, akinek roppant nehéz élete összesítésben lett a legjobb. A narráció szerint lelkiállapotán nem segít a napi 15 órányi alvás, és egyenesen ront az őt körülvevő “idióták” jelenléte.

A rendező, Will Braden hatalmas megtiszteltetésként jellemezte a győzelmet. “Tán még sose doromboltam ilyen hangosan.” A félreértések elkerülése végett megjegyezzük, hogy ezt maga Brandon nyilatkozta, nem a macskája.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik