Tech

Az olimpia alatt a nézők sem facebookozhatnak rendesen

Bár a közösségi oldalak virágzását éljük, ezeket csak korlátozottan használhatják azok, akik élőben szeretnék megnézni az ötkarikás játékokat.

Arról még korábban írtunk, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság csak bizonyos feltételek mellett engedélyezi a sportolóknak és egyéb akkreditált személyeknek a posztokat, tweeteket és blogbejegyzéseket, azonban a jegytulajdonosokra vonatkozó szabályzat szerint a nézők sem csinálhatnak akármit.

A Jegytulajdonos által a Játékok során felvett kép-, video- és hangfelvételek nem készülhetnek semmilyen más célra, mint személyes és házi felhasználásra, és a Jegytulajdonos nem közvetítheti vagy publikálhatja a video- és/vagy hangfelvételeket, ideértve a közösségi hálózatokon és általában az interneten, és semmilyen körülmények között nem használhatja fel a kép-, video- és hangfelvételeket kereskedelmi céllal, akár az interneten, akár máshol, továbbá nem bocsáthatja harmadik fél rendelkezésére kereskedelmi céllal.

Az előbb idézett 19.6.3-as pont – ha jól értelmeztük – magyarra fordítva azt jelenti, hogy a közösségi oldalakon például kizárólag képeket lehet megjelentetni.

Személyes kedvencünk azonban nem kötődik az információs technológiához: a 19.2.3-as pont szerint a helyszínekre (egyebek mellett) nem lehet bevinni állatokat, drogokat és fegyvereket. Ez idáig rendben van. Azonban a – bevallottan példálózó felsorolás – tartalmazza a motort, a hűtőt és az olyan nemzetek zászlóit is, melyek nem vesznek részt az ötkarikás játékokon. Vagyis aki hűtővel felszerelt motorral kívánt volna beülni a nézőtérre, az gondolja újra a tervét, pláne, ha egy illegális zászlóval díszítette.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik