Tech

Kezdődik a hajlékony kijelzők kora

Az LG már idén nyáron forradalmasítaná az e-olvasók piacát.

A korábbiakban írtunk többször is a felcsavarható képernyőkről és az őket futtató hajlékony mikroprocesszorokról, de míg az egy évvel ezelőtti cikkekben rendszeres vendégek voltak a “majd” és a “nem túl távoli jövőben” kifejezések, addig most örömmel jelenthetjük, hogy az LG nem türtőzteti magát tovább, és a nyáron flexibilis kijelzőt dob piacra.

A hat colos képátmérőjű műanyag 1024×768 pixelnek ad otthont és akár 40 fokos szögbe is szendvicselhető. A 0,7 milliméterével nagyjából harmad olyan vastag, mint az üvegből készült társai és a súlya sem haladja meg a 14 grammot, ami fele az üveges konkurenciának. Az LG sajtóközleménye szerint az e-tintás kijelzőjük nemcsak kisebb és könnyebb, hanem tartósabb is, mint a versenytársak, amit 1,5 méteres magasságból történt ejtéssel bizonyítottak.

A vállalat tervei szerint a következő lépés az, hogy a kínai gyártókat mihamarabb elkezdik ellátni a kijelzőkkel, melyek – ha minden jól megy – a kész termékekkel már “a következő hónap elején” el tudják kezdeni meghódítani Európát. Feltételezzük, hogy ez minimum május, de inkább június.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik