Tech

Megint tanulhatjuk, hogy működik a Windows

A Microsoft legújabb operációs rendszere egyszerre érkezik asztali gépekre és tabletekre.

Már egy évvel ezelőtt írtunk arról, hogy a Microsoft fejleszti a Windows 8-at, ahogy azt is régóta tudjuk, hogy ugyanazt a kezelőfelületet szánja a táblagépekre. A vállalat tavaly nyáron mutatta be legújabb operációs rendszerét, március eleje óta pedig szabadon kipróbálható a béta verzió.

Az eddigi ütemezés és a pletykák alapján nyilvánvalóvá vált, hogy a végleges változatnak 2012-ben kell megjelenni, a Bloomberg által megszólaltatott szakértők szerint a Microsoftnak októberig van ideje. Michael Gartenberg, a Gartner elemzője szerint “amennyiben elszalasztják a szeptember-októberi időszakot, semmit sem tudnak 2012-ben szállítani“, mivel egy későbbi megjelenési időponttal a gyártók már nem tudnának a karácsonyi szezonra felkészülni.

A névtelenül megszólaló források egyébként ugyanerről pletykálnak – elmondásuk szerint a Microsoft a nyár folyamán véglegesíti az operációs rendszert. Várhatóan azonban csak néhány (állítólag három) tablet juthat hozzá a szoftverhez, mert a redmondi vállalat szigorú minőségi követelményeket támaszt a gyártókkal szemben, mivel a táblagépek piacán (végre) versenyre szeretne kelni az Apple iPadjével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik