Tech

Magától gyógyuló iPhone-tok

Az alapvetően autóiról ismert Nissan készített az Apple felhasználóinak egy olyan tokot, ami bármilyen karcolást képes túlélni és "meggyógyulni".


Fotó: Nissan

A varázslatos tokokhoz szükséges technológiát a Nissan a Tokiói Egyetemmel karöltve dolgozta ki még 2005-ben – bizony az autógyártásban használatos technológiákkal hódítanák meg az iPhone-szerelmesek szívét.

A vállalat szerint a Scratch Shield (magyarul legyen “karc-pajzs”) tok három fejlesztés miatt jobb a piacon elérhető többi modellnél. Egyrészről az autóknál is használt ABS (akrilnitril-butadién-sztirol) műanyagból készült, ami amellett, hogy minőségi anyag, roppant szilárd és merev, vagyis nagyobb védelmet biztosít a telefonnak. Másrészről a műanyagra felvitt bevonat miatt a felszín ellenáll a karcolódásoknak és gél-szerű tapintása miatt biztosabban marad a kézben.

Végül, de nem utolsó sorban az előbb is említett bevonat olyan kémiai felépítéssel rendelkezik, hogy az anyag a legapróbb karcolásra is reakcióba lép és megpróbálja felvenni eredeti alakját – kisebb karcolások órákon, míg nagyobb sérülések napokon belül gyógyulnak.

A Nissan biztosra akart menni, úgyhogy az év végi piacra dobás előtt néhány tesztverziót eljuttatott újságíróknak és Nissan-vásárlóknak próbára – nem, mi sajnos nem kaptunk -, úgyhogy valószínűleg heteken belül ki fog derülni, mennyit bírnak a tokok a gyakorlatban és érdemes-e már most elkezdeni gyűjteni rájuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik