Tech

Bejegyzett vallás lett a fájlmegosztás

Svédország bő egy éves eljárás után ismerte el a Kopimizmus Egyházát.

Dicsértessék, testvéreim, a legyőzhetetlen ctrl+c ctrl+v nevében, hiszen a svéd közigazgatás számos csűrés és csavarás, formaiságoknak álcázott akadály után nem tudta tovább húzni az információ szabad áramlásának elismerését – karácsony előtt felvette az elismert vallások közé a Kopimizmus ősi (2010-es gyökerekkel rendelkező) Egyházát.


A Kopimi eredete a Copy me, vagyis másolj le engem
Forrás: Det Missionerande Kopimistsamfundet

Három nekifutásra volt szükség, az utolsó jogi akadály egyébként a vallási szertartások hiánya volt. Természetesen ezt az apróságot hamarjában pótolták. Így néz ki egy celebrálás kezdete:

És a svédek magasba emelték a szent torrentet, mondván, ó Uram, add áldásodat a te szent torrentedre, mellyel apró ficlikben másolhatjuk a filmeket és a zenéket, nagy kegyelmedben.

És szólt az Úr, mondván “Először találd meg a trackert, majd azután számolj el háromig. Se többet, se kevesebbet. Három legyen, ameddig számolsz, s ameddig számolsz, az háromig legyen. Négyig ne számolj hát ezért, sem pediglen kettőig – hacsak nem folytatod a te számolásodat háromig. Az ötöst szádra ne vedd. Midőn a hármashoz érsz, mely sorrendben a harmadik leszen, eldobandod te a .torrent fájlt a te Torrent programod felé, ki – mivel nem kedves nekem – lemásolja.

Aki a Gyalog galopp című film sorait vélte felfedezni a kopimisták vallási szertartásában, nem téved, bizony ezt is lemásolták.

A szervezet honlapján található krédó szerint: “A Kopizmus Egyháza számára az információ szent, a másolás pedig szentség. Az információ értékkel bír, önmagában és tartalma által, és ez az érték másolás által többszöröződik. Vagyis a másolás kiemelkedően fontos a szervezet és tagjai számára.

Az egyelőre háromezer taggal rendelkező közösség vezetője szerint az állami elismerés nemcsak a szervezet számára fontos előrelépés, hanem azoknak is, akik eddig nem merték felvállalni, hogy ők valójában kopimisták.

Nos tehát, itt az ideje színt vallani a hozzászólások között: kopimisták vagytok?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik