Tech

Halálhírek és a királyi esküvő – 2011 a Facebookon

Az év végének közeledtével a közösségi oldal is összegez: mely események mozgatták meg leginkább a 800 millió felhasználót?

A nemzetközi tízes rangsort tekintve az első helyre bin Ladennek, az al-Kaida terrorszervezet vezérének halálhíre került.

A második és harmadik helyezett valószínűleg az amerikai felhasználók túlsúlyát mutatja a Facebookon, hiszen két, mondjuk európai szemmel kevésbé izgalmas téma lépett még a dobogóra: egyrészről a Green Bay Packers Super Bowl győzelme, másrészt a kétéves kislánya megölésével vádolt Casey Anthony.

A Twitterhez hasonlóan vezető téma volt a Facebookon Charlie Sheen, amit ötödik helyen Steve Jobs Apple-alapító halálhíre követett az összesítésben. Hatodik helyre sorolták Vilmos herceg és Kate Middleton (pontosabban azóta már Katalin cambridge-i hercegnő) esküvőjét, míg a hetedik legtöbbször említett téma Amy Winehouse halálhíre volt.

A nyolcadik legérdekesebb ügynek a Call of Duty: Modern Warfare 3 nevű játék megjelenése bizonyult, kilencedik helyre került a líbiai katonai akciók kezdetéről szóló hírfolyam, míg a tízedik az Irén hurrikán ügye lett a Facebook “nemzetek feletti” témakövetésében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik