Tech

Androidos telefonok új zászlóshajója: Samsung Galaxy Nexus

Hongkongban a Samsung és a Google karöltve mutatta be a legújabb mobilt és a vele érkező Android operációs rendszert.

A Samsung Galaxy Nexusnak az új, Ice Cream Sandwich névre hallgató Android olyan, mint az iPhone 4S-nek, az iOS 5, vagyis elengedhetetlen része, azonban az operációs rendszer és a telefon is van annyira jó, hogy két külön cikkben kelljen róla írni. Az Android 4.0-ról itt csak annyit mondanánk, hogy ránézésre olyan, mintha a Gingerbread és a Honeycomb gyermeke lenne – átvette a legjobbakat aputól és anyutól és újítást is mutat. Erről itt olvashatsz többet.

De első körben maradjunk magánál a készüléknél.

Az első és leglátványosabb újdonság a 4,65 colos HD Super AMOLED érintőképernyő, aminek 1280×720 pixeles felbontása az eddigi legnagyobb, amit Super AMOLED képernyőnél láttunk. A Nexus S-hez hasonló kis ívvel rendelkező képernyő tehát hatalmas, a kép fényes és éles, és természetesen szükségtelenné teszi a fizikai gombok jelenlétét.

A hátsó kamerája az iPhone 4S 8MP-éhez képest “csak” az iPhone 4-hez hasonló 5 megapixel, azonban ennek ellenére bevállalja a (az iPhone 4S-hez hasonló) 1080p minőséget, mikor felvételt készít.

A 16 vagy 32 gigabájtos tárkapacitást 1GB-nyi RAM egészíti ki (ami kétszer annyi, mint amit az iPhone 4S tud felmutatni), és az egészet egy 1,2GHz-es, kétmagos processzor hajtja.

A hardver tehát korszerű és meggyőző, a magunk részéről alig várjuk, hogy játszhassunk egy picit az Android új zászlóshajójával.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik