Tech

Csalt és hazudott az Apple?

Első ránézésre úgy tűnik, hogy piszkos trükköt használt a Samsung ellen - persze az is lehet, hogy egy ártatlan hibáról van szó.

Az egész azzal kezdődött, hogy az Apple-nek sikerült a német igazságszolgáltatás segítségével egy előzetes végzést szereznie, amely megtiltotta, hogy a Samsung Galaxy Tab eladásra kerüljön (Hollandiát leszámítva) egész Európában. Erről a koreai cég ráadásul csak azután értesült, hogy a bíróság meghozta döntését – mint kiderült, ez nem számít szokatlannak a német jogrendszerben.

Az Apple azért kérvényezte a Galaxy Tab betiltását, mert véleménye szerint a tablet túlságosan hasonlít az iPad 2-re, már-már arra utalva, hogy a Samsung saját termék helyett a sokak által kedvelt ctrl+c ctrl+v módszert alkalmazta. Beadványuk 28. oldalán ezt képes bizonyítékokkal támasztották alá.

Az eljáró bíró valószínűleg életében nem látott még se iPad 2-t, se Galaxy Tabot, különben minden bizonnyal észrevette volna – ami egyébként a szövegben egy oldallal később szerepel is -, hogy a Samsung táblagépe nemcsak szélesebb, de vékonyabb is az iPad 2-nél, hogy a motorháztető alatti különbségekről ne is beszéljünk.

Azonban a 28. oldalon a két tablet képe úgy lett feltüntetve, hogy valóban egy méretűnek néznek ki. Arról egyelőre nincs információ, hogy rosszindulatú photoshopolásról vagy egy információtechnológiailag alulművelt jogászi hibáról van szó.

Egyedül az biztos, hogy az Apple-nek immáron nem áll jól a szénája az ügyben. Meg az, hogy a német bíróságokon két termék hasonlóságát képesek csak a látvány alapján eldönteni.

A teljes beadvány itt olvasható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik