Tech

A felhő előfizetéssé változtatja a kalózkodást

Steve-Jobs-es-az-iCloud(1024x768).png (steve jobs, iCloud, apple, logó, )
Steve-Jobs-es-az-iCloud(1024x768).png (steve jobs, iCloud, apple, logó, )

Steve Jobs betegszabadságát megszakítva, személyesen mutatta be az Apple legújabb fejlesztéseit.

Az amerikai informatikai óriásvállalat éves fejlesztői konferenciájának (WWDC) megnyitóján Jobs a számítási felhőbe való belépést tartotta az egyik legfontosabb előrelépésnek. Az iCloud szolgáltatással kábelek nélkül, az internet segítségével válik lehetővé a levelek, névjegyzékek, naptárbejegyzések, fényképek, elektronikuskönyvek és az egyéb fájlok megosztása.

Az Apple ezzel a lépésével a zeneiparnak dobott újabb mentőövet, miután a kiadók ezután a felhasználók egymás között cserélgetett lemezeiből is számíthatnak bevételekre, hiszen a “bármilyen úton” beszerzett digitális zenék online albumokba történő feltöltése helyett az előfizetők a több mint 18 millió dalt tartalmazó iTunes-katalógusban csemegézhetnek.

Az Amazon és a Google zenei tárhelyére a felhasználóknak saját zenei könyvtáraikat kell feltölteniük, ez az eljárás az internetkapcsolat sebességétől függően akár hetekig is eltarthat – tette hozzá Steve Jobs, arról persze kényelmesen hallgatva, hogy manapság azért viszonylag kevesen használnak betárcsázós modemet és a konkurenciánál senki nem figyeli, hogy honnan is származnak a zenei fájlok.

A konferencia másik két újdonsága az iPhone, iPad és iPod Touch készülékekre tervezett iOS 5 elnevezésű operációs rendszer, valamint az asztali és a hordozható számítógépekre fejlesztett Mac OS X Lion rövid előzetese volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik