Tech

Origamitelefon

Papírból készített telefon, ami hajtogatható és használható is.

Egy kínai designer, amikor megálmodta ezt a papírból készült telefonkagylót, abból az elképzelésből indult ki, hogy a körülöttünk lévő tárgyak között nem kevés olyan van, amelynek alakját, funkcióját vagy épp ezeknek a korlátozottságát azért fogadjuk el és azért nem gondolkodunk az esetleges lehetőségein, mert mindenki (értsd: multinacionális vállalatok) ugyanúgy készíti el.

Ha megnézzük a klasszikus, vonalas telefon kagylóját, leszámítva a színbeli és esetleges kisebb formabeli különbségeket, alapvetően mindig ugyanolyan. Azonban, ha bárki szedett már szét ilyen kagylót, meglepődve tapasztalja, hogy alkatrészek szempontjából nincs benne túl sok.

Épp ezt használta ki az origamitelefon megalkotásakor, amikor a felesleget kihajítva papírba ágyazta az abszolút minimumot, ami a telefonáláshoz szükséges lehet – mikrofon, hangszóró.

Az origamitelefon természetesen csak koncepció, azonban valóban gondolkodásra sarkall, hogy vajon mi olyan van még körülöttünk, ami feleslegesen olyan, amilyennek megszoktuk, és lehetne jobb vagy vagányabb is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik