Tech

A Google szeretne a pénztárcád lenni

Röviden összefoglalva az okostelefon venné át a pénztárca szerepét - valójában sokkal többről van szó.

A Google Wallet ugyanis nem annyira egy valami, mint amennyire több dolog egyetlen csinos csomagban. Egy androidos alkalmazás, ami lehetővé teszi, hogy a bankkártyánkkal fizessünk úgy, hogy a kártya fizikailag meg sem jelenik – mindent a telefon intéz. Egy androidos alkalmazás, ami lehetővé teszi kuponok gyűjtését és hűség-programok lebonyolítását, hűség-pontok gyűjtését. Egy androidos alkalmazás, ami rá van kötve olyan Google szolgáltatásokra is, mint a Shopper vagy a Google Offers, amivel a közelben lévő akciókat találhatjuk meg.

A rendszer alapját a tengeren túlon már igencsak elterjedt NFC (Near Field Communication) technológia adja, ami lehetővé teszi, hogy a bankkártyák lehúzásához hasonlóan, a telefon megfelelő funkcióinak aktiválása után elég a készüléket a leolvasóhoz odatartani.

Ez persze azt is jelenti, hogy a rendszer egyelőre (kizárólag) az NFC-chippel ellátott készülékeken keresztül vehető igénybe, azonban kétségtelen, hogy az esetleges terjedéssel párhuzamosan fognak megjelenni az NFC-kiegészítő, telefon-okosítók.

Persze az már más kérdés, hogy szemben egy Android készülékkel, a pénztárcád sosem tud lemerülni…


Ajánlott videó

Olvasói sztorik