Tech

Okostelefon aranyból

Míg luxuskivitelezésű kütyüket legtöbbször designerek készítenek, most a Nokia kivétele erősíti a szabályt.

Kapcsolódó cikkek

Bemutatta ugyanis Nokia Oro nevű okostelefonját. Azonnal tisztáznunk kell, hogy a mobil technikai specifikációit tekintve gyakorlatilag egy jó öreg Nokia C7-es, azonban előlapját 18 karátos arany, míg hátlapját valódi bőr borítja. A telefon ára ennek megfelelően (állítólag) 800 eurónál (kb. 215 ezer forintnál) fog kezdődni, amiben ráadásul még az á- és a béfa sincs benne. A harmadik negyedévben polcokra kerülő készüléket Európába és Ázsiába, de azon belül is főleg Oroszországba szánják.

Hogy ez miért jó? A Nokia elmondása szerint nem kis piacot alkotnak azok a felhasználók, akiknek igénye van nemcsak technikailag jól kivitelezett készülékekre, de olyan eszközökre, melyekről már ránézésre látszik, hogy ők hol is állnak a társadalmi ranglétrán. Ilyen státuszszimbólumok biztosítják – így a Nokia -, hogy az embert komolyan vegyék.

S míg azzal egyetértünk, hogy egy ilyen készülék bizonyára befolyásolja az ember társadalmi életét, szerény véleményünk szerint nem feltétlenül úgy, ahogy azt a Nokia gondolja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik