Tech

Tavaszi kötelezők gémereknek

Az idei év tavasza is kényezteti a gémereket gyakorlatilag platformtól függetlenül. Listánk a teljesség igényével nem is próbál élni.

Kezdjük egyből a nap hírével: ma, azaz március 23-án kerül megrendezésre itthon a Crysis 2 launchparty. A játékban – ha lenne olyan, aki nem találkozott volna még vele – a nem túl távoli jövő New Yorkjában kell egy földönkívüli támadást visszavernünk, s bár egyedül vagyunk, jó szolgálatot tesz a nanooverall, ami életben tart, erőssé, gyorssá és akár láthatatlanná is tesz.

Március 25-én, pénteken érkezik Magyarországra a Nintendo 3DS, ami a hat év alatti gyerekeknek a Nintendo szerint sem ajánlott, bár az amerikai orvosok szerint jót tenne nekik. Mindenesetre a kézi konzolok háromdimenziós koronázatlan királya már itthon is nagy várakozásnak örvend. Lesz itt NintenKutya meg NintenMacska, Sims 3 és Super Street Fighter 4 – persze 3D-ben.

Ugyancsak márciusban debütál a Need for Speed Shift 2, ami a saját bevallása szerint a legrealisztikusabb versenyjáték lesz valaha – és az előzetes videók alapján hihetőnek tűnik. És jó is, hogy érkezik, hiszen a legutóbbi Need for Speed már vagy 4… hónapos.

Április második felében érkezik a régóta várt Portal 2, amelyben portálfegyverünkkel a tér két távoli pontját tudjuk összekötni, ami ahhoz szükséges, hogy ebben a logikai akciójátékban ne haljunk meg. A játék valószínűleg leginkább várt lehetősége a co-op, ahol két játékos tud majd négy portállal megpróbálni túljárni GlaDOS eszén.

Ezzel párhuzamosan jelenik meg minden verekedős játékok egyik ősatyja: a Mortal Kombat újraálmodása. Felhagyva az utóbbi két évtized újító törekvéseivel a készítők rájöttek, hogy az eredeti játékra van szükség, apró és finom igazításokkal. A hardcore gémerektől az újoncokig, mindenki talál benne valamit. Figyelem, nem lesz PC-s verzió.

Április végén érkezik a Spore című játék készítőitől a Dark Spore mindazoknak, akik még mindig a Diablo III-ra várnak és hajlandóak egy kicsit váltani. A Spore-ral szemben itt nem az élet fejlődésének gyönyörűségeit és stratégiáját, hanem a halál és a gyilkolás taktikáit kell a játékosnak elsajátítania. Az előzővel ellentétben ez csak PC-re jelenik meg.

A május két hatalmas játékkal indul. Egyrészről ott van a Duke Nukem Forever, melynek előző része óta már egy egész generáció nőtt fel. A játék specialitása, hogy visszatér a gyökerekhez – többek között Duke hímsoviniszta gyökér stílusával. Sajnos az a legvalószínűbb, hogy a fiatalabbak – akik nem látták annak idején Duke-ot akcióban – nem fogják annyira élvezni, mint a nosztalgiázó korosztály, dehát próba szerencse.

A másik az LA Noire, amelynek legnagyobb hibája, hogy PC-re nem jelenik meg. Specialitása és zsenialitása pedig a fókusz az arcokon. Ugyanis mintha egy szerepjáték és egy film keverékébe csöppentünk volna bele, az LA Noire-ban egy nyomozót alakítunk és magunknak kell eldöntenünk, hogy az adott gyanusított hazudik vagy sem – az arcjátékot ugyanis kamerák tucatjai vették fel – és ha tévedünk, annak végzetes következményei is lehetnek.

AJÁNLOTT LINKEK

További részletek és játékok – angolul (Kotaku)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik