Tech

Kinect-irányítású humanoid robot

Innen lehet tudni, hogy nincs már messze a robo-katonák és robo-gladiátorok kora.

Taylor Veltrop összekötött egy Kinectet egy számítógéppel, arra írt egy kevéske programot, majd azt wifin keresztül kötötte össze a saját magáról elnevezett Veltrobottal, de annak fényében, amit az úriember elkövetett, ezt a névadási jogot meg is érdemli. A kis robot ugyanis azt csinálja – amennyire a teste engedi -, amit gazdája a Kinect orra előtt elvégez.

A lassabb mozdulatokat a robot szinte gondolkodás nélkül leutánozza, némi csúszás a hirtelen akcióknál következik be. Az ember ösztönösen arra tippelne, hogy ez annak köszönhető, hogy viszonylag hosszú út vezet az embertől a robotig (Ember-Kinect-Számítógép-Robot), valójában azonban a Kinect nem képes a gyors mozdulatokat megfelelő tempóval feldolgozni.

A Kinect felhasználásai mind-mind lenyűgözőek és csak az juthat eszünkbe, hogy ha egyetlen mérnök egy hónap alatt ezt tudta összerakni, mire lehetne képes egy teljes gárda mondjuk fél év alatt. Azonban az egyéni munkának is megvan az előnye: a felhasznált forráskód ugyanis bárki számára ingyenesen elérhető.

AJÁNLOTT LINKEK:

Taylor Veltrop honlapja – angolul
Elérkezett a robo-gladiátorok kora – angolul (CrunchGear)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik