Tech

Garantált 5 perc hírnév

Olaszország kötelezi a Google-t, hogy 3 nappal korábban szóljon, merre megy fényképező kocsija.

A Google utcanézegetőjéhez képeket készítő kocsik és tevékenységük az utóbbi időben számos országban számos botrány tárgyává váltak. Németországban a fotózott házak lakói kérhetik, hogy léptessék ki őket a rendszerből, de legutóbb azzal volt gond, hogy wifi rendszerek adatait, sőt, Kanadában jelszavakat és teljes levelezéseket “fotóztak” a Google munkatársai. Véletlenül.

A Street View kocsiknak azonban van ennél viccesebb hatása is. A botránykeltő adatvédelmi szempontokon túl az 5 perc hírnévre is szert lehet tenni, ha az ember tudja, hogy merre fog fotózni a fényképező-autó.

Volt aki már hullának tetette magát, volt tényleges hulla és voltak furcsa, szárazföldi búvárok is. Ám igazán az lesz érdekes, ami most következik, hiszen Olaszországban a Google-nak kötelessége előre szólni, hogy merre lesz a következő foto-shoot. Nem csak egy eldugott honlapon, de a helyi médiában is.

Vagyis, ha valaki így szeretne szerelmet vallani, esetleg szimplán megörökíteni egy általa viccesnek talált ötletét, irány az olasz csizma.

AJÁNLOTT LINKEK:

Google Must Publish Italian Street View Car Routes Three Days in Advance (Gizmodo)
Italy orders Google to mark Street View cars: report (Reuters)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik