Tech

Cybermegszállás csak 100 millió dollárért

Az NSA számítógép-specialistái szimulálták, mennyi erőfeszítésbe telne cybermegszállás alá vonni az Egyesült Államok hálózatait.

Charlie Miller számításai szerint két év, ezer cyberharcos – hacker -, és mindössze 100 millió dollár elegendő lenne ahhoz, hogy az Egyesült Államok hálózatait, kezdve a banki szférától, az egész elektromos ellátáson át folytatva a kormányhálózatokig fel lehessen törni, és irányítás alá lehessen vonni.

A számítások szerint ez csekély befektetés ahhoz képest, amennyit az USA a cybervédekezésre jelenleg költ. Egy tapasztaltabb hackerekből álló, két évig csak ezen dolgozó hackerhadsereg inváziója ellen igen nehéz lenne felvenniük a harcot.

Egyelőre a globális cybertámadás és egy totális internetes Armageddon senkinek sem lenne az érdeke, mivel lényegében minden egy rendszerben fut. Habár ijesztő abba belegondolni, mennyire kevés energia elegendő az Egyesült Államok rendszereinek teljes leigázásához, a számítások felhívják arra a figyelmet, hogy érdemes a kormányoknak a cybervédekezésekre jobban odafigyelni, a feladatokba hackereket is bevonni.

Ajánlott link

Ajánlott videó

Olvasói sztorik