Gazdaság

Óriási cselhez folyamodik a Magyar Posta

Nemcsak jelentősen megemeli a sárga csekkek díját a Magyar Posta jövőre, hanem egy új termék, a fehér csekk formájában konkurenciát is állít a bevétele 15-16 százalékát generáló készpénzátutalási megbízásnak - írja a Népszabadság.

A lap információi szerint a posta erre 50-80 forint közötti ajánlatot adott, ami lényegesen kedvezőbb a sárga csekk áránál. Úgy tudni, már az összes nagyobb szolgáltatót megkeresték az ajánlattal. A fehér csekk látszólag ugyanúgy fest, mint a sárga, de elég egy fehér, perforált  papírra nyomtatni. Ez már eleve hoz megtakarítást a cégeknek. A fehér csekk alsó részén található, gépi leolvasásra alkalmas mezőben azonban más adatok lesznek, a címzett bankszámlaszámát egyedi azonosítóra cserélik, így ezt a csekket már nem lehet bankfiókban befizetni, csak a postán, így az állami cég védeni tudná a piacát.

A fehér csekk másik előnye, hogy a szolgáltatás díját nem kell hirdetményben közzétenni. Így a posta akár egyedi kedvezményeket is tud adni a szolgáltatóknak.

Az a cég, amely erre át tud állni, akár jól is járhat, amelyiknek viszont marad a sárga csekk, annak többletköltsége lesz. Nem véletlen, hogy több vállalatnál mondják: immár tízmilliós kampányokra is hajlandóak azért, hogy az ügyfeleket más fizetési módokra ösztönözzék – írja a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik