Gazdaság

A nyugdíjasok egy része megússza a csekkadót

sárgacsekk (sárga csekk, )
sárgacsekk (sárga csekk, )

A Magyar Telekom nem számít fel tranzakciós díjat a postán teljesített befizetések után a T-Home nyugdíjas, vezetékes előfizetőinek.

Erről állapodott meg a társaság a média- és hírközlési biztossal. A Magyar Telekom osztályvezetője elmondta: a szeptember 1-től esedékes kedvezményt azok igényelhetik, akik személyesen vagy meghatalmazottak útján a Telekom üzleteiben igazolják, hogy nyugdíjasok, betöltötték 62. életévüket, továbbá a T-Home vezetékes telefonszolgáltatást önállóan, a díj bevezetésekor már meglévő előfizetői szerződés alapján veszik igénybe. Mindez több mint százezer előfizetőt érint, a kedvezményezett kör kiterjesztését egyelőre nem tervezi a cég.

Bodonovich Jenő hírközlési biztos megjegyezte: számos jelzés érkezett a szolgáltató által a sárgacsekkes számlabefizetések után felszámolt plusz díj miatt. Ezeket a díjakat közérdekű keresettel megtámadták a fogyasztóvédők, a perek azonban évekig elhúzódhatnak. Volt azonban olyan szolgáltató is, amely visszalépett a díj bevezetésétől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik