Gazdaság

Nyártól Debrecenből is repül Londonba a Wizz Air

Nincs köze a startnak a Malév csődjéhez. Félmilliárd forintból fejleszti a helyi repteret az üzemeltető.

Repülőjáratokat indít Debrecen és London-Luton között június 18-tól a Wizz Air – jelentette be a város polgármestere és a diszkont-légitársaság vezérigazgatója. Kósa Lajos és Váradi János sajtótájékoztatóján elhangzott: kezdetben heti három járat közlekedik majd, hétfőn, szerdán és pénteken. A gépek oda-vissza közlekednek, vagyis még azokon a napokon vissza is térnek Debrecenbe.

Kósa Lajos elmondta: tárgyalnak arról, hogy angol biztosítók Debrecenbe küldik majd ellátásra a betegeiket. Váradi János arról beszélt, hogy az év végére fogják látni a debreceni repülőjárat piaci fogadtatását. Hosszú távra terveznek, s várhatóan ez a járat szállítja majd nemcsak Debrecen és a keleti országrész, hanem Nagyvárad, Kassa, illetve Kárpátalja térségéből is az utasokat Londonba.

A repülőteret is üzemeltető Xanga cégcsoport tulajdonos-igazgatója, Herdon István közölte: az év közepéig félmilliárd forintos fejlesztést hajtanak végre a debreceni légikikötőben. A Wizz Air londoni járatának beindítása közvetlenül 15-20 új munkahelyet jelent a repülőtéren. A járatindításról hosszú tárgyalásokat folytattak, a mostani bejelentés nincs összefüggésben a Malév megszűnésével – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik