ksh
Gazdaság

8,4 százalékkal nőtt az ipari termelés februárban

Februárban az ipari termelés volumene szezonálisan és munkanap-tényezővel is kiigazítva 1,7 százalékkal csökkent az előző hónaphoz viszonyítva, a tavaly februárit 8,4 százalékkal haladta meg.

A munkanaphatástól megtisztított éves index megegyezik a kiigazítatlan indexszel. A termelés volumene az év első két hónapjában 5,9 százalékkal magasabb volt, mint az előző év azonos időszakában.

Az ipari termelés az előző év azonos időszakához viszonyítva 2010 januárjában 3,4 százalékkal, munkanaphatástól megtisztítva 5,7 százalékkal nőtt. Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított ipari termelési index januárban 8,9 százalékkal emelkedett.

Egy évvel korábban, 2009 februárjában éves összehasonlításban az ipari termelés 28,9 százalékkal, munkanaphatástól megtisztítva 25,4 százalékkal esett vissza. A termelés volumene tavaly az év első két hónapjában 25,8 százalékkal alacsonyabb volt, mint a megelőző év azonos időszakában. A megelőző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított ipari termelési index 2009. februárban 4,2 százalékkal csökkent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik