Forma-1

Leleplezték az idei Forma-1-es Ferrarit

Maranellóban bemutatták az F150 kódjelzésű idei versenyautót, amely a megbízhatóság mintapéldánya a tervezők szerint.

Az olasz csapatnál azt remélik, hogy a 2011-es modellel a kétszeres világbajnok Fernando Alonso megszerezheti harmadik vb-győzelmét, s az idei szezonban az első futamtól kezdve az élmezőnyben versenyezhet.

“A terveink szerint a bahreini idénynyitóra minden apró részlet a helyére kerül” – mondta Stefano Domenicali csapatfőnök a prezentáción. “Tavaly voltak nehéz pillanataink, de sok szép emlékünk is van, s utóbbiakból merítünk erőt. Mindenki nagyon motivált és bizonyítani szeretne.”

Az F150-es az egységes Olaszország 1861-es létrejöttének 150. évfordulója miatt kapta ezt a nevet, a nemzeti lobogót nagyobb felületen jelenítették meg, az autó orra pedig hosszabb lett.

A szabályváltoztatásoknak megfelelően a pilóták által menetközben is állítható hátsó szárnnyal, az új Pirelli gumikkal, és a mozgási energiát visszanyerő rendszerrel (KERS) felszerelt versenygépet először a jövő kedden kezdődő valenciai teszten próbálhatja ki Alonso és a tavalyi gyengébb szereplés után az idén jobb eredményekre vágyó brazil Felipe Massa.

Az idei Forma-1-es szezon március 13-án, Bahreinben kezdődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik