Foci

Mexikó – Uruguay 0-1

Rustenburg, Royal Bafokeng Stadion, 33 425 néző

Összefoglaló:

A felek nem egyeztek meg, de mivel a másik mérkőzésen számukra kedvező eredmény született, mindketten továbbjutottak az A-csoportból.

Mexikó végig többet birtokolta a labdát, a bekapott gól után bántóan nagy mezőnyfölényben játszott, ám ezt a meddő fölény nem tudta gólra váltani. Nyilvánvalóan tudták a másik mérkőzés eredményét, ezért nem is nagyon adtak bele mindent. A mérkőzés legjobbja a fifa.com szerint a mexikói Osorio volt.

Uruguay csoportelsősége azért is megérdemelt, mert még nem kaptak gólt a világbajnokságon. Ellenfélként a B-csoport második helyezettje érkezhet, míg Mexikó várhatóan Argentínával találkozik a legjobb 16 között.

Az A-csoport végeredménye:

1. Uruguay 7 pont 4-0
2. Mexikó 4 pont 3-2

3. Dél-Afrika 4 pont 3-4
4. Franciaország 1 pont 1-4

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK! URUGUAY CSOPORTELSŐKÉNT JUTOTT TOVÁBB!

SZÖGLET 93’
Uruguay
Barrera fejelte ki.

90. PERC: 3 perc hosszabbítás lesz.

SZÖGLET 89’
Uruguay
Cavani lőtt messziről, Perez mentett.

87. PERC: Úgy tűnik, megvan a két továbbjutó, mert egyik mérkőzésen sem szakadnak meg a csapatok, meddő a mexikóiak fölénye, a franciák pedig nem tudnak mit kezdeni emberhátrányban.

SÁRGA LAP 86’
Castro, Mexikó
Akasztotta Forlant.
CSERE 85’
Uruguay
Suarez helyett Fernandez.
SZÖGLET 83’
Uruguay
Ötödik alkalommal próbálkoznak.

82. PERC: Kakaskodnak egy kicsit a felek, de Kassai nem adott figyelmeztetést sem Forlannak, sem Osoriónak.

81. PERC: Teljesen átvette az irányítást Mexikó, de elfogy a tudomány a 16-os környékén, továbbra is…

SÁRGA LAP 77’
Hernandez, Mexikó
Victorinót teremtette le.
CSERE 76’
Uruguay
A. Pereira helyett Scotti érkezett.
SZÖGLET 76’
Mexikó
Ismét egy esély Mexikó számára.
SZÖGLET 75’
Mexikó
Dos Santos végezte el.
Ápolás 73’
A. Pereira, Uruguay
Sántikált a pályán, de meggyógyult.

71. PERC: Malouda megszerezte Franciaország első világbajnoki gólját Dél-Afrikában. Eközben Mexikó már 60 százalékban birtokolja a labdát, és folyamatosan támad, de a kék-fehér védők igen erős falat alkotnak a 16-os körül. Francón az utóbbi percekben több labda is elakadt, mert rossz megoldásokat választott a támadások során.

SÁRGA LAP 68’
Fucile, Uruguay
Dos Santost állította meg.

66. PERC: Most nagyon megnyomta Mexikó, jól járatják a labdát, de még bírják az uruk.

64. PERC: Micsoda helyzet maradt ki a szöglet után. Jobb oldalról érkezett a beívelés, Rodriguez egyedül maradt az ötös vonalán, és senkitől sem zavartatva fejelhetett kapura, de végül kicsivel mellé ment a fejes. Ziccer volt.

SZÖGLET 64’
Mexikó
Kis szöglet.

63. PERC: Azonnal jól mutatkozott be a fiatal srác, Dos Santost ugratta ki, de végül az utolsó pillanatban bedobásra mentettek az uruguayi védők.

CSERE 63’
Mexikó
Blanco helyett Hernandez érkezett.

59. PERC: Felharsan a mexikói közönség rigmusa, űzik-hajtják a fiaikat, de eddig még nem sikerült eljutni a kapuig a második félidőben.

CSERE 57’
Mexikó
Castro érkezett Moreno helyett.
SZÖGLET 56’
Uruguay
Torrado mentett ezúttal.
SZÖGLET 55’
Uruguay
Forlan ívelt, Sansilo szabadított.
VÉDÉS 54’
Perez, Mexikó
Lugano fejesét bravúrral védte.

53. PERC: Marquez és Dos Santos veszélyeztetett.

LES 53’
Franco, Mexikó
Éppen, de Vámos jól döntött.

51. PERC: Mexikó irányítja a játékot, a kék-fehérek bekkelnek, láthatóan betömörülnek a kapujuk elé, egy-egy megugrásban bíznak.

SUAREZ GÓLJA:

;
SZABADRÚGÁS 47’
Mexikó
Blaco 41 méterről tekert, Muslera fogta.

46. PERC: Mexikó egyenlítene, a csere is ezt a célt szolgálja, de vajon jön-e Hernandez is?

CSERE 46’
Mexikó
Guardado helyett Barrera jött a szünetben.
KÖZÉPKEZDÉS 46’
Uruguay
Vajon kiegyenlít Mexikó?

Helyzetjelentés: Nos, akár még Dél-Afrika is továbbjuthat a csoportból jelen állás szerint. Ezt persze tudtuk a harmadik kör előtt is, de mivel már 2-0 arányban vezet a franciák ellen, ez a találkozó pedig nem áll ikszre, kezdődhet a számolgatás. Jelenleg 3-2 Mexikó gólkülönbsége, Dél-Afrikáé pedig 3-4. Ha még két gól esik megfelelő elosztásban, akár a házigazda is készülhet a nyolcaddöntőre.

A mexikóiak és az uruguayiak nem úgy léptek fel a találkozón, hogy megegyeznének egy békés döntetlenben, itt is, ott is akadtak helyzetek. Uruguay az egyiket kihasználta, így jelenleg magabiztosan vezeti a csoportot.

45+2. PERC: Vége az első félidőnek!

SZÖGLET 45+1’
Uruguay
Forlan végezte el.

44. PERC: Derült égből a villámcsapás, kezd izgalmassá válni a helyzet, már ami a továbbjutás kérdését illeti. Cavani húzta meg a jobb oldalon, egy gyors támadás során, egyből beadta középre, ott pedig Suarez gond nélkül ugorhatott fel, és fejelhette a kapuba a Jabulanit. 0-1!

GÓÓÓL 44’
Suarez, Uruguay
Cavani beadását fejelte a kapuba.

41. PERC: Mexikó 57, Uruguay 43 százalékban birtokolja a labdát, de a lövések számában nagy uru fölény mutatkozik (7-2).

37. PERC: Dél-Afrika 2-0-ra vezet a franciák ellen, miközben Perezt nem engedi vissza a svéd játékvezető, mert a turbánja ellenére is vérzik a feje. Kövesse ITT azt a találkozót!

Ápolás 35’
Perez, Uruguay
Sokáig a kispadon kezelték a szemét.

35. PERC: Diego Pereznek felrepedt a szemöldöke, tiszta vér, le kell mennie a pályáról – Guardadóval ütközött a levegőben.

33. PERC: Kassai Viktor eddig nem követett el nagy hibát, korrektül vezeti a találkozót.

29. PERC: Kicsit leült a találkozó, de Forlan vagy Franco és Dos Santos egy-egy villanása sorsdöntő lehet, utóbbi a világbajnokság egyik nagy felfedezettje.

27. PERC: Gourcuffot közben kiállították a francia csapatból könyöklésért.

23. PERC: Nagy helyzet a másik oldalon. Forlan ívelt be tökéletesen a kapu elé, Suarez lemaradt a labdáról, később a védők mentettek.

SZÖGLET 22’
Mexikó
Guardado végezte el.

21. PERC: Alvaro Pereira lőtt kapu mellé, egy perccel később Guardado lőtt hatalmas kapufát 30 méterről.

21. PERC: Dél-Afrika megszerezte a vezetést Franciaország ellen! Azt a találkozót ITT követheti figyelemmel!

SZÖGLET 20’
Mexikó
Dos Santos harcolta ki.
SZÖGLET 18’
Uruguay
Forlan ívelt be, Pereira fejelt fölé.

17. PERC: A mexikóiaknál Rodriguez, Torrado, Franco, Moreno, az uruknál pedig Lugano és Victorino szedett már össze sárgát, nekik vigyázni kell, mert a lapokat csak a negyeddöntők előtt törlik el.

13. PERC: Forlan ívelt középre, Perez öklözte ki a labdát.

SZABADRÚGÁS 13’
Uruguay
Forlant buktatta Franco a kaputól 31 méterre.

12. PERC: Uruguay 5. helyen végzett a selejtezőcsoportban, a pótselejtezőn Costa Rica legyőzésével jutottak ki Dél-Afrikába.

11. PERC: Nem álltak be védekezni a felek, jó meccsre van kilátás.

SZÖGLET 10’
Mexikó
Lugano mentett szögletre.

9. PERC: Perez akasztotta Blancót, Kassai erélyesen figyelmeztette, hogy többet ilyet már nem tehet, ellenkező esetben jön a lap.

7. PERC: Suarez csapott rá egy labdára, egyedül állt szemben a kapussal, de mellélőtte a labdát, nagy helyzet volt, igaz, kicsit éles szögből kellett már lőnie az uruguayi játékosnak. A másik oldalon Dos Santos adott be, Blanco egy picivel maradt le a beadásról. Blanco el is esett, de Kassai nem ítélt 11-est, érzésünk szerint helyesen.

SZABADRÚGÁS 6’
Uruguay
A mexikói térfél közepéről M. Pereira fölé!
LES 5’
Franco, Mexikó
Ráadásul kézzel vette le a labdát.

1. PERC: Marquez már rá is bikázta, messze fölé-mellé! Maximiliano Pereira a másik oldalon lemásolta a Barcelona játékosát.

KÖZÉPKEZDÉS 1’
Mexikó
Elkezdődött a csoportrangadó.

Kezdőcsapatok:

Mexikó: Perez – Rodriguez, Salcido, Marquez, Osorio, Moreno – Torrado, Guardaro – Dos Santos, Franco, Blanco. Szövetségi kapitány: Javier Aguirre

Uruguay: Muslera – Lugano, Fucile, Victorino, M. Pereira – A. Pereira, Perez, Arevalo Rios – Cavani, Suarez, Forlan. Szövetségi kapitány: Oscar Tabarez

Az A-csoport állása két forduló után:
1. Uruguay 4 pont 3-0
2. Mexikó 4 pont 3-1
3. Franciaország 1 pont 0-2
4. Dél-Afrika 1 pont 1-4

A második mérkőzés, amelyen szerephez jut Kassai Viktor és segítői, Vámos Tibor és Erős Gábor. Nem is akármilyen meccs lesz ez, annak ellenére, hogy sokak szerint Mexikó és Uruguay lepaktál egymással, mint anno a svédek és a dánok tették a maguk 2-2-jével, nem is olyan régen, az olaszok kárára.

Mexikó és Uruguay eddig imponáló magabiztossággal játszott, igaz, előbbi a nyitómeccsen nem tudta legyőzni Dél-Afrikát, Uruguay pedig a több sebből vérző Franciaországgal szemben ért el „csupán” gól nélküli döntetlent. Dél-Afrika ellen már javítottak Forlanék (3-0), míg Blancóék 2-0-ra győzték le a gallokat.

Ez azt jelenti, hogy mindkét csapat a továbbjutás küszöbén áll 4 pontjával. A döntetlennel mindketten révben értek, de egyikőjük veresége ellenére sincs még veszve semmi, igaz, abban az esetben már a Dél-Afrika-Franciaország meccs eredménye is dönthet a folytatásról. Még a házigazda is továbbjuthat, ha megsemmisítő csapást mér a franciákra, és a gallok is ugyanebben a helyzetben vannak, kötelező kitömniük Pareira csapatát, miközben Mexikó és Urugay nem végez ikszre.

Sok tehát a kérdőjel, de ismerve a két csapat habitusát, nehéz elképzelni, hogy valóban egy békés megegyezéses eldöntetlennek lehetünk szemtanúi. Nem mindegy ugyanis, hogy ki végez az első és második helyen: a második helyezettre ugyanis várhatóan a csoportgyőztes Argentína vár majd.

Drukkolunk egy jó meccsért, és természetesen a világbajnokság legfiatalabb európai játékvezetőjének, Kassai Viktornak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik