Foci

Görögország – Argentína 0-2

Polokwane, Peter Mokaba Stadion.

Összefoglaló: Argentína próbált támadólag fellépni a meccs elején, azonban a jól szervezett görög védelem állta a sarat, ráadásul a szerzett labdákból próbáltak kontraakciókból veszélyeztetni több kevesebb sikerrel.

Ennek ellenére nem született találat az első félidőben, igaz Maxi Rodriguez és Lionel Messi utolsó percekben eleresztett lövése is gólba tartott, Corvasz kapus azonban mindkétszer bravúrral hárítani tudott.

Fordulás után Otto Rehhagelnek hamar hármat kellett cserélnie sérülés miatt, így egy felforgatott görög csapat várta az argentin rohamokat. Diego Maradona is szép lassan elkezdett frissíteni csapatán aminek köszönhetően felpörgött a dél-amerikai együttes, majd egy szöglet után Demichelis bombájával a vezetést is megszerezte.

Az utolsó percekben Messi duplázhatott volna, azonban előbb a kapufa, majd Corvasz kapus védett, ám utóbbi szituációnál a csereként beálló, 36 éves Martin Palermo elé került a játékszer, a veterán támadó pedig higgadtan kilőtte a hosszú alsó sarkot beállítva ezzel a 0-2-es végeredményt.

Argentína a B jelű kvartett élén zárt és Mexikó lesz az ellenfele a nyolcaddöntőben, míg a görögök vereségükkel lemaradtak a Nigériával ikszelő Dél-Korea mögött és kiestek a tornáról.

Eredmény:
Görögország – Argentína 0-2 (Demichelis 77., Palermo 89.)

A B csoport végeredménye:
1.Argentína 9 pont (7-1)
2.Dél-Korea 4 pont (5-6)
3.Görögország 3 pont (2-5)
4.Nigéria 1 pont (3-5)

Palermo biztosította be a három pontot:

Demichelis gólja:

93. PERC: Vége a meccsnek, Diego Maradona csapata nehezen lendült bele de végül teljesen megérdemelt 2-0-ás győzelmet aratott, ezzel megnyerte a B csoportot.

LES 92’
Argentína
Pastore maradt lesen.

90. PERC: Két perc a ráadás.

89. PERC: Így kell cserélni! A 36 éves Martin Palermo még csak nemrég állt be, de máris betalált: Messi alakított ki magának lövőhelyzetet, löketét Corvasz a veterán csatár elé ütötte aki magabiztosan gurított a hosszú alsó sarokba, 0-2!

GÓÓÓL 89’
Palermo, Argentína
Messi kipattanója után talált be.

87. PERC: Hol volt eddig ez az argentin csapat? Ha a meccs elején is ilyen cseleket húztak volna meg, mint az elmúlt pár percben, nem csak egy gól lenne az előnyük.

86. PERC: Jézus! Messi lőtt elképesztően nagy kapufát egy pofás támadás végén, a pályán lévő többi 21 játékos csak leste a Barca sztárját.

SZÖGLET 80’
Di Maria, Argentína
Ez nem lett veszélyes.
CSERE 80’
Argentína
Palermo jött Milito helyére.

77. PERC: Di Maria végezett el szögletet a bal oldalról, Demichelis előbb fejelt, a labda azonban egy csapattársát találta el, majd az ott pattogó játékszert védhetetlenül vágta a hálóba – úgy tűnt, lerántotta védőjét de a játékvezető sípja néma maradt, 0-1!

GÓÓÓL 77’
Demichelis, Argentína
Di Maria szöglete után talált be.
CSERE 77’
Argentína
Pastore jön Agüero helyére.
SZÖGLET 75’
Messi, Argentína
Két szöglet egymás után.

75. PERC: Corvasz üvöltötte le Morasz fejét, amiért a társ nem ugrott el előle, miközben ő kivágta volna a labdát.

LES 72’
Argentína
Rodriguez futott lesre.

71. PERC: Odaát már 2-2. A srácok az itteniek helyett is lődözik a gólokat.

SZÖGLET 70’
Argentína
Bolatti lőhetett, azonban Corvasz ma szenzációs.
SZABADRÚGÁS 69’
Messi, Argentína
Jó 30-ról kínálta meg a kapust.
CSERE 64’
Argentína
Di Maria jön Maxi Rodriguez helyére.

63. PERC: A meccs kérdése: mikor jönnek rá az argentinok, hogy átlövéssel is lehet próbálkozni? Eddig legalábbis a rövidpasszos játékot jól gyilkoja a görög csapat, ráadásul több kontrát is vezettek ezekből a szerzett labdákból.

60. PERC: Demichelisznek nem ízlik Szamarasz játéka, egy az egyben folyton veri a görög, most is lövőhelyzetet harcolt ki az argentin mellett, az már más kérdés, hogy a labda a lelátón kötött ki.

58. PERC: Jelenleg Dél-Korea áll továbbjutásra miután az ázsiai együttes fordított Nigéria ellen.

57. PERC: Clemente Rodriguez kereste Diego Milito fejét, azonban a labda ha centikkel is, de magas lett.

54. PERC: Ninisz jön Kacuranisz helyére, Paca, azaz Pacioglu váltja Toroszidiszt. Három sérülés a görögöknél kevesebb mint egy óra alatt.

CSERE 54’
Görögország
Két csere is történik.

54. PERC: Még mindig nagyon sok a rossz átadás mind a két oldalon.

48. PERC: Szamarasz… Hatalmas szerencsével maradt előtte a labda, így szinte az üres kapura lőhetett, azonban ellőtte a gólterület előtt a labdát, kirúgás következik.

CSERE 46’
Görögország
Karagunisz helyett Spiropulosz a gyepen.
KÖZÉPKEZDÉS 46’
Argentína
Megy a második félidő.

Félidő: Ahogy az várható volt, az argentinok sok kicsi passzal felépített támadásokkal próbálkoztak, azonban ezzel sokáig semmire nem mentek, Otto Rehhagel csapata a védekezés magasiskoláját mutatta be.

A félidő derekára már a hellének is veszélyeztettek, azonban a dél-amerikai védelem is jól össze van rakva, Demichelisék rendre jól zártak vissza.

Az első felvonás végén még Maxi Rodriguez és Messi járt közel a gólhoz, de Corvasz remek bravúrral védett mind a két esetben, így gólnélküli döntetlen az állás a szünetben.

47. PERC: Vége az első félidőnek, az állás 0-0.

SZÖGLET 47’
Messi, Argentína
Kivágták a védők.

46. PERC: Corvasz mit védett kétszer egymás után! Előbb Maxi Rodriguez, majd Messi kínálta meg a görög kaput, de a hálóőrön nem ehetett kifogni.

45. PERC: 1 perc a ráadás.

43. PERC: Ezek Romero percei: az argentin kapus kiöklözött egy szabadrúgást majd lekapott a levegőből egy beadást. Most már támadásokat is vezetnek a görögök.

Ápolás 40’
Kacuranisz, Görögország
Verónnal ütközött a levegőben.
SZÖGLET 35’
Rodriguez, Argentína
Épphogy lecsúsztak benn róla a társak.

35. PERC: Clemente Rodriguez lódult meg a jobb oldalon, Corvasz aláfutott a labdának, Toroszidisz azonban kivágta a Jabulanit, bár nagyon bátor volt, könnyen öngól lehetett volna belőle.

SZÖGLET 32’
Messi, Argentína
Nem lett belőle nagyobb helyzet.

32. PERC: Mi maradt ki! Milito lőtt középre a jobb oldalról, Corvasz csak kiütni tudta a labdát, Agüero kapásból rátette a játékszert a kapura de Vyntra szögletre mentett. A sarokrúgásból nem alakult ki nagy helyzet.

SÁRGA LAP 30’
Kacuranisz, Görögország
A kilépő Agüerót rántotta le.

30. PERC: Karagounisz villant, pazar labdával akarta szöktetni Szamaraszt azonban egy leheletnyivel hosszabb volt a kelleténél.

23. PERC: Már úgy tűnt, hogy elszórakoznak egy szabadrúgást az argentinok, amikor Maxi Rodriguez kitette a labdát Verónnak a jobb szélre, a veterán középpályás középre lőtte azt ahol a tizenegyes pont magasságában álló Bolatti sarokkal próbálta meg kapura terelni a játékszert – nem sok híja volt, hogy mellé ment.

19. PERC: Messi baloldali szöglete után kikerült a labda tizenhatoson belülről, azonban ez nem zavarta a kaputól jó 30 méterre álló Verónt, hogy rádurrantson, Corvasznak kellett szögletre tolnia a labdát – elképesztő löket volt. A második sarokrúgásból semmi nem lett.

SZÖGLET 19’
Messi, Argentína
Verón lőtt távolról.

18. PERC: Agüero lódult meg a bal oldalon, majd a tizenhatoshoz érve lövésre vállalkozott, Corvasz védett.

15. PERC: Verónnak ezen a meccsen sem megy valami jól, sok a rossz átadása.

SZÖGLET 14’
Görögország
Felszabadítottak a védők.

13. PERC: Mindeközben Nigéria megszerezte a vezetést.

10. PERC: Kicsit edzőmeccs feelingje van eddig az összecsapásnak, az argentinok támadnak,a görögök pedig védekeznek, helyzetek azonban még nincsenek.

5. PERC: Egyelőre igen darabos a játék, a furcsa mód sötétkékben játszó argentinok diktálják a tempót, de még keresik a fogást a védekező szellemben pályára lépő görögökön.

KÖZÉPKEZDÉS 1’
Görögország
Megy a meccs.

Kezdőcsapatok:

Görögország: Corvasz – Toroszidisz, Papadopoulosz, Vyntra, Kirjiakosz – Morasz – Kacuranisz, Karagunisz, Papasztafopulosz, Ciolisz – Szamarasz
Szövetségi kapitány: Otto Rehhagel

Argentína: Romero – C. Rodriguez, Otamendi, Demichelis, Burdisso – M. Rodriguez, Bolatti, Veron – Milito, Messi, Agüero
Szövetségi kapitány: Diego Maradona

Egy biztos: bármi lesz a találkozó végkimenetele, Görögország most nyújtotta a legjobb teljesítmény világbajnokságon. Csalóka a kép, ugyanis a helléneknek ez a második seregszemléjük, azonban 1994-ben, az USA-ban elvesztették az összes meccsüket, ráadásul még gólt sem sikerült szerezniük. Ehhez képest az első meccsen Dél-Koreaától 2-0-ra elszenvedett zakó után Nigéria ellen feltámadt Otto Rehhagel együttese és hátrányból fordítva 2-1-el behúzta a létfontosságú meccset – igaz a mérkőzés nagy részében emberelőnyben játszottak miután Kaita pirosat kapott Toroszidisz letalpalásáért.

Ugyanakkor az ellenfél a nem titkoltan végső sikerre készülő Argentína, amely a Nigéria elleni sovány 1-0 után magabiztos 4-1-re ütötte ki Dél-Koreát. Ezzel a csoportot is összekuszálta, ugyanis amennyiben a görögök kikapnak a dél-amerikaiaktól, Nigéria pedig legyőzi az ázsiai csapatot, úgy a Szupersasok lépnek tovább a nyolcaddöntőbe, ahol az A csoportot megnyerő Uruguay vár a továbbjutóra – na de ne szaladjunk ennyire előre.

A meccset a polokwanei Peter Mokaba Stadionban rendezik meg, a találkozó játékvezetője pedig az üzbég Ravshan Irmatov lesz, akinek ez már a harmadik feladat lesz a dél-afrikai vébén: a nyitómeccs után az Anglia – Algéria összecsapáson is ő dirigált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik