Foci

Az UEFA vizsgálódik Loki-ügyben

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) megerősítette, hogy vizsgálódik a Debrecen egyik Bajnokok Ligája-mérkőzésével kapcsolatban.

“Egy UEFA-delegáció az elmúlt héten Budapesten járt, hogy beszéljen a klub azon játékosaival, akik érintettek lehetnek egy lehetséges manipulációban” – mondta Robert Faulkner UEFA-szóvivő csütörtökön a dpa német hírügynökségnek. A szóvivő további adatokat nem árult el az esetleges megvesztegetés körülményeiről, sem azt, hogy hány játékos érintett az ügyben.

A Nemzeti Sport információi szerint a DVSC-TEVA – Fiorentina (3–4) mérkőzés iránt érdeklődtek a legintenzívebben az UEFA fogadási botrányokkal foglalkozó illetékesei a debrecenieknél.

A Magyar Labdarúgó Szövetség az MTI érdeklődésére jelezte, semmilyen szerepe nincs az ügyben. “Az MLSZ-nek nem is volt és nem is lesz szerepe ebben az ügyben, az UEFA nem is értesítette a szövetséget a debreceni játékosok meghallgatásáról” – mondta Pajor-Gyulai László sajtófőnök, aki hozzátette, amennyiben esetleg eltiltás vagy más büntetés lenne az eset vége, azt is az európai szövetség szabja ki: “Ha valakit egy Bajnokok Ligája-mérkőzésen kiállítanak, akkor az UEFA dönt az eltiltásáról.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik