Üzleti tippek

Fenntartható innovációkra utaznak a V4-es befektetők

A visegrádi négyek vezető kockázatitőke-befektetőivel közösen indít programot a Visegrádi Alap támogatásával az Enterprise Hungary. A V4 Scale-up & Investor Programme a nemzetközileg terjeszkedő cégeknek nyújt segítséget a befektetésre való felkészítésben, valamint ösztönzi a közös sikertörténetek létrejöttét.

A program a régió kockázatitőke-befektetői szövetségeivel partnerségben valósul meg. A Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület, a HVCA és régiós partnereik, a cseh CVCA, a szlovák SLOVCA, valamint a lengyel PSIK együttműködésének célja, hogy kiaknázza a befektetői közösség és a legjobb innovatív cégek szinergiájában rejlő lehetőségeket.

A partnerek idén decemberben közösen választják ki a legjobb fenntartható megoldást fejlesztő, már a visegrádi piacokon jelen levő vagy ott terjeszkedni készülő vállalkozásokat. Számukra egy jövő februárban kezdődő workshop sorozat keretében biztosítanak befektetői felkészítést.

A konzultációk során a szakemberek nemcsak a helyi piaci és befektetői környezetet ismertetik a résztvevőkkel, de a legjobb projektekkel akár tárgyalásokat is kezdeményezhetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik